OPPDATERT 18:40: Brannmannskaper og Sivilforsvaret driver på med slukking på stedet. De har kontroll på brannen.

- Dette vil vi nok drive på med utover natta. Det vil også bli folk på stedet som skal holde vakt. Vi har fått litt hjelp av været da det regner og vinden har løyet. Vi har rimelig kontroll, sier brannsjef Atle Henriksen.

OPPDATERT 15:48: Brannsjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen, sier at to fjøs nå er nedbrent på stedet.

– Det stemmer. Vi spruter vann på tilstøtende bygg for å forsøke å berge disse. Vinden varierer med at det i ene øyeblikket er stille før det blåser friskt igjen. Vi venter på Sivilforsvaret som skal gi uvurderlig hjelp. Deres innsats vil sikre oss gjennom etterslukking og for å holde vakt gjennom natta. Det har ikke vært dyr i noen av byggene som er brent ned, sier han.

OPPDATERT 15:34: Politiet har bedt om assistanse fra Sivilforsvaret som sender mannskaper fra Rana.

– De holder på med å gjøre seg klare. Det dreier seg totalt om cirka femten personer som skal til øya. Vi har ikke fått oversikt over situasjonen og vet ikke mer før vi er på stedet. Det er politiet som har bedt oss om å bistå, sier Inger Storvik ved Sivilforsvaret i Nordland.

TIDLIGERE:

– Etter det vi kjenner til så skal det være en gressbrann på Stuvland, der det også skal være fare for en fjøsbygning i nærheten, opplyser brannsjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen, til Rana Blad.

Det er sendt mannskaper med båt fra Tomma, men disse er ennå ikke kommet fram til stedet.

Saken fortsetter under bildene.

 

OPPDATERT: Klokken 1334 opplyser politiet til Rana Blad at de har sendt mannskaper til stedet. En ambulansebåt har også kommet fram.

– Etter det vi kjenner til er brannmannskapene i ferd med å få rigget seg slik til at de kan starte slukking, men utover det har vi ikke ytterligere opplysninger i øyeblikket.

OPPDATERT: Klokken 1338 melder politiet at gressbrannen er ute av kontroll. Den har nå spredd seg til en nærliggende fjøsbygning som er overtent. Det skal ikke være dyr i fjøset.

OPPDATERT: Klokken 1403 opplyser Egil Johansen som er bofast på Stuvland at fjøset er nedbrent.

– Brannmannskapene har imidlertid klart å berge et bolighus som lå i nærheten av fjøset. Brannen skal ha blitt forhindret til å spre seg til bolighuset grunnet at det var snø på innsiden av et hagegjerde som sto mellom fjøs og bolighus, forteller Johansen til Rana Blad.

Vi oppdaterer saken.