Gå til sidens hovedinnhold

Lange køer skapte frustrasjon, mange mistet ferga

Artikkelen er over 4 år gammel

Oppdatert 17.25: Veien er nå åpnet. Det meldes om at køene har vært på 100 meter nord for ulykken og 150 sør for ulykken.

Siden klokken 15.30 har bilene stått i kø ved Olvikvatnet i Lurøy kommune.

Folk er forbannet

Rana Blad-journalist Trond Isaksen står i køen, og forteller at folk er i harnisk.

- Det er noen som har snudd og mange her er forbannet. Det er mange som mister ferga fra Kilboghamn, sier Isaksen.

Etter det vi erfarer har det vært et spreningsuhell i forbindelse med veiarbeidet på Fv. 17 mellom Olvikvanet og Eidhågen.

Isaksen sier at folk også er forbannet over at det ikke er noen som har gitt noe informasjon til de som står i køen, verken om hvor lenge de må stå eller hva som har skjedd.

Beklager

Trafikkoperatør Bente Nyland ved veitrafikksentralen beklager at de ikke har fått lagt ut informasjon på sine nettsider eller på andre måter fått varslet om at veien er stengt. Der står det en standardmelding om at strekningen kan ha ventetid på opptil 15 minutter på grunn av veiarbeid.

- Vi fikk ikke noen melding om at dette hadde skjedd, og derfor ikke fått varslet bilistene. Vi har presisert til de som jobber der at de må melde til oss raskt, sier Nyland.

Hun bekrefter at det er et sprengningsuhell.

- En salve har gått av over veien, og det er grunnen til at veien er stengt. Det er slikt som kan skje av og til. Steinene som har havnet på veien må bort før bilistene kan passere, sier Nyland.

 

Kommentarer til denne saken