- Må ta konsekvensene

- Saken om samlokalisering var oppe i elevrådsstyret et halvt år før det ble vedtatt i fylkestinget, sier rektor Kaia Erlandsen ved Polarsirkelen vgs.

- Saken om samlokalisering var oppe i elevrådsstyret et halvt år før det ble vedtatt i fylkestinget, sier rektor Kaia Erlandsen ved Polarsirkelen vgs. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg setter pris på elever som engasjerer seg i skolepolitiske og samfunnsmessige ting, sier rektor Kaia Erlandsen.

DEL

- Men de må selvfølgelig ta konsekvensene, legger hun til.

Maiken Pedersen som er elev ved Polarsirkelen videregående skole avdeling Moheia, oppfordret nylig sine medelever til å boikotte årets første skoledag som en protest mot samlokaliseringen på Mjølan.

Rektor ved den videregående skolen, Kaia Erlandsen, setter pris på elever som engasjerer seg, men mener Pedersen kom for seint på ballen ettersom samlokaliseringen allerede er vedtatt.

– Saken om samlokalisering var oppe i elevrådsstyret et halvt år før det ble vedtatt i fylkestinget, så det er ikke sånn at det ikke har blitt behandlet i organ der elever har medbestemmelsesrett og blir hørt, sier Erlandsen og legger til:

– Sånn sett blir Pedersens utspill en slags omkamp i den grad vi kan kalle det for det, men vedtaket er fattet, vi skal samlokaliseres. Det som er trist, er at Pedersen mener dette er en god ordning for lærerne, men ikke for elevene. Det er imidlertid selvfølgelig elevfokus vi har, og det er ikke for lærernes del at vi flytter skolene sammen. Et argument i fylket i 2006 da de vedtok sammenslåingen, var blant annet at det skulle føre til et bedre fagtilbud for elevene, sier hun og forteller at mange elever i dag må busses fra ett studiested til et annet, for å ta enkelte fag.

– Det er det viktigste argumentet for sammenslåing. I dag har vi store logistikkmessige og økonomiske utfordringer som følge av elever som tar fag på andre studiesteder og som fraktes med minibuss fram og tilbake. Dette er også en årsak til at elever ikke velger de fagene som de ønsker.

Kaia Erlandsen har for tiden kontor på Mjølan og har ikke oversikt over hvor mange elever som ikke møtte opp på Moheia.

– Per nå har jeg ikke oversikt over hvor mange som ikke møtte opp, og heller ikke hvorfor, men det er klart at de får ført fravær. Jeg setter pris på ungdom som engasjerer seg i skolepolitiske og samfunnsmessige ting, det gjorde jeg jo selv i min tid, men de må selvfølgelig ta konsekvensene av det de gjør.

Artikkeltags