Massasje som former kroppen

Artikkelen er over 16 år gammel

RANA: Jeg ligger på benken og det gjør så vondt, så vondt. - Med vondt skal vondt fordrives, trøster Torunn Sund-Olsen. Hun har lært en ny massasjemetode og kjøpt rettighetene for Nordland. Jeg er prøvekanin.

DEL

- Det er verst første gangen. Du kan oppleve å få blåmerker. Det blir bedre etter hvert, sier Torunn Sund-Olsen og forklarer:

- Dårlig sirkulert underhudsvev med fettansamlinger er ofte ømt når det bearbeides.

Slankere kropp

Målet med behandlingen er det ingenting å si på; å få sirkulasjonen i gang slik at cellulittene slipper taket. I tillegg blir kroppen en centimeter slankere på hvert område for hver behandling.

- Shape Massage heter metoden som er utviklet av massasjeterapeut og idrettsmassør Thorbjørn Danbolt ved Vallhall Fysioterapi og Idrettsmedisinske Senter AS i Oslo. Det er en sirkulasjonsbehandling, opplyser Torunn Sund-Olsen.

I tillegg til cellulitter fører dårlig sirkulasjon til kald rumpe, bein og føtter. Det gir også smerte i senefester og muskulatur. Kroppen får problemer med å kvitte seg med avfallsstoffer fordi små blodårer ligger i klem og fordi lymfesystemet jobber dårligere når sirkulasjonen ikke går som den burde.

Selv om fysisk aktivitet skaper god sirkulasjon i muskelvevet, så er fettvevet i underhuden fortsatt like dårlig sirkulert. Danbolt har utviklet fingerteknikkene som brukes i Shape Massasjen. Denne går dypere enn tradisjonell bindevevsmassasje.

- Det positive for den som behandles er at i tillegg til at sirkulasjonen kommer i gang slik at kroppen kan kvitte seg med avfallsstoffer så reduseres kroppens omfang med cirka en centimeter på mage, rumpe og lår i etterkant av hver behandling, sier Torunn Sund-Olsen.

- Bli svett!

Etter puberteten har vi mennesker et konstant antall fettceller. Kvinner har dobbelt så mange som menn. Det som skjer når vi øker i vekt er ikke at fettcellene blir flere, men at de vi har utvider seg. Massasjemetoden som Torunn Sund-Olsen utøver som den eneste i Nordland, hjelper cellene til å bli mindre i omfang.

- Det er viktig å understreke at hver og en har ansvaret for sin egen kropp. Shape Massage gjør det mulig å skape sirkulasjon. Enkelt kan det forklares med at det lages veier for blodet til å strømme gjennom der blodårene før har vært i klem mellom fettceller som følge av at disse har utvidet seg. Men det er den enkeltes egen fysiske aktivitet som skaper sirkulasjonen, understreker Torunn Sund-Olsen.

En behandling går over ti uker, og massasjen foregår etter et bestemt mønster. For å lykkes må du selv drive fysisk aktivitet som gjør deg svett to-tre ganger i uka. Det er ikke knyttet noen diett til behandlingen, men det anbefales at du spiser sunt med vett og unngår sukker i størst mulig grad. Det understrekes at massasjemetoden ikke er noen slankekur.

- De fleste som kommer er først og fremst interessert i å få sirkulasjonen i kroppen sin i gang igjen, men de har heller ingenting i mot å få bort valker rundt magen eller såkalte ridebukselår som de ikke har klart å bli kvitt ved vanlig trening. Metoden virker også for å få i gang sirkulasjon rundt operasjonsarr, forklarer Torunn Sund-Olsen.

Hun tar mål rundt midje, hofter, lår og over knærne ved begynnelsen av hver konsultasjon. Opplysningene føres på skjema uten navn, men med kode for å kvalitetssikre terapeutens arbeid.

- Jeg spør etter de vanlige tingene som om folk bruker medikamenter, har sykdommer, er gravid, hvordan blodtrykket er og så videre. Jeg spør også om hvilket yrke de har og hva de gjør på fritiden for å danne meg et bilde av hva kroppen blir utsatt for i løpet av en dag, om de er fysisk aktive og hvor ofte, forklarer Torunn.

Resultatene ved slutten av et behandlingsopplegg sendes inn til et sentralt register for å kontrollere effekten av behandlingen som er gitt.

Enerett i Nordland

Torunn har så stor tro på at metoden har en helsemessig effekt, at hun har tatt opp lån for å kjøpe rettighetene for Nordland. Hun vil inkludere behandlingen i bedriften Sund Terapi som fra før blant annet inkluderer klassisk massasje, ergoterapi, HMS/arbeidshelse og treningsveiledning. Hun utelukker ikke at satsingen kan gi flere arbeidsplasser i Rana og at hun kan komme til å etablere behandlingstilbud andre steder i Nordland.

- For meg koster det mye å satse på dette. Jeg har investert 150.000 kroner i egenkapital og lån for å kjøpe rettighetene. Det er en behandling som fysisk krever mye av meg. Det betyr at jeg ikke klarer å behandle så mange i løpet av en dag som ved klassisk massasje, sier Torunn Sund- Olsen.

Shape Massage er et landsomfattende konsept der minimumsprisen er 700 kroner timen. Forutsatt at du ikke endrer livsstilen totalt skal det ikke være nødvendig å gjenta behandlingen.

Til de som måtte være interessert, kan jeg bekrefte at lårene mine har begynt å anta en blå-svart farge.

Artikkeltags