- Mer hektisk enn Stortinget

KONKURRANSE: Under vannaktivitetene ble det arrangert konkurranse mellom festivalsjef Juvik og festivalsjef for Hemnesjazz, Marte Præsteng. Det ble uavgjort i en noe klomsete løpe-inne-i-en-ball-på-vann-duell.

KONKURRANSE: Under vannaktivitetene ble det arrangert konkurranse mellom festivalsjef Juvik og festivalsjef for Hemnesjazz, Marte Præsteng. Det ble uavgjort i en noe klomsete løpe-inne-i-en-ball-på-vann-duell.

Artikkelen er over 5 år gammel

Stortingsrepresentant Kjell Idar Juvik bruker ferien sin til å være festivalsjef.

DEL

I en årrekke har Kjell Idar ledet Hemnes båt- og fjord, og hadde i år egentlig tenkt å gi stafettpinnen videre. Slik ville ikke komiteen ha det. De ba han veldig pent om å fortsette. Det er derfor fulltidspolitikeren tusler rundt i shorts og sandaler, med mobilen parat.

- Det faller fort på meg. Det er lettvint å ringe til topps, sier Kjell Idar og humrer.

Enklere i finvær

Kjell Idar har fem minutter til oss, før han må inn og brife sivilforsvaret før kveldens konserter med Grand National og DDE. Oppe på kontoret har han nettopp med stoisk ro, dirigert flere av det hovedansvarlige for dugnadsgjengene. Nå sitter han i fager kveldssol på Hemnesberget. Været har vært fantastisk.

- Det er en flott dag, og det gjør selvfølgelig vår innsats her nede mye enklere, sier Kjell Idar som er fornøyd med helga så langt.

- Jeg synes det har gått veldig bra. Vi har alltid slitt med fredag, og det gjorde vi også i år. Jeg regner med stortrøkken kommer nå snart, sier festivalsjefen som håper på 2000 innenfor portene i kveld.

- Har du bil? Øystein Johansen får med en nøkkel i det han sykler forbi. Rett etter kommer Grand National forbi. De venter på å få klemt inn en lydsjekk mellom DDEs konsert og headlinerens sjekk.

- Vi amatørene må vike, sier Petter Rønning og flirer.

Viktig dugnadsgjeng

Som sagt er det mange telefoner som piper i Kjell Idars lomme, men han er soleklar på at han har fantastisk hjelp.

- Dette er en gjeng med mange som har stått på i en årrekke for festivalen. De sitter på ledererfaring og festivalerfaring, Det hadde aldri gått rundt uten dem.

- Er det krevende?

- På mange måter er det en avkobling. Noe annet. Det er så komplett hver sin ting. Å være på Stortinget er spennende. Jeg føler meg priviligert som får representere folket.

- Hva er mest stressende?

- På Stortinget blir det ofte møter fra klokken åtte om morgenen til sen kveld, men denne helga er veldig hektisk. Jeg ville ikke hatt det sånn hele tiden. Det hadde jeg ikke klart.

Hemnesberget er festivalplass. Veldig mange kommer til Berget kun for å delta på Hemnes båt og fjord og Hemnesjazz.

- Denne festivalen er viktig for folk. Det er derfor den har bestått i nåværende form i 20 år. Men jeg ser at det sliter på flere av de frivillige. Vi har en runde hvert år på om vi skal satse på nytt, og det vil vi nok ha nå og, sier Kjell Idar Juvik.

Våre fem minutter er ute. Stortingsrepresentanten/festivalsjefen går med kjappe skritt opp trappa. Der venter sivilforsvaret.

- De er viktige for oss. De har sanitet, samband og er svært pliktoppfyllende, sier Kjell Idar til oss, før han går ut foran de 30 oppmøtte.

- Velkommen! Det er så flott at dere kommer. Som dere ser, slipper dere ikke helt unna hemnesværingene i år heller.

Artikkeltags