Politiet har pågrepet jente (16) etter Jodel-truslene

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding politiet opplyser at de har gjort nok en pågripelse etter truslene mot skoler i Mosjøen og i Mo i Rana som ble fremsatt på appen Jodel i forrige uke.

Den siste som er pågrepet i saken er en 16 år gammel jente som ble hentet av politiet i Mo i Rana onsdag kveld.

Jenta har i avhør erkjent å ha publisert meldinger som gikk ut på at en bombe skulle gå av på Mjølan videregående skole.

Jenta har forklart at hun ikke mente alvor med truslene. Derfor valgte hun å slette meldingene i etterkant.

Politiet i Mo i Rana er nå sikre på å ha avdekket identiteten til den som la ut meldingen som førte til at flere videregående skoler i Rana ble stengt.

Til sammen er nå fire personer siktet for trusler mot skoler på Helgeland. En på 15 år og en i 20-årene i Mosjøen, samt to 16-åringer i Mo i Rana. Politiet gir selv uttrykk for at det er en grundig etterforskning av elektroniske spor som har ført politiet frem til en løsning i saken.

Politiet opplyser også i pressemeldingen om at samtlige av disse sakene vil bli strafferetslig forfulgt. De fire vil bli siktet etter Straffeloven (2005) § 263 - for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Strafferammen for dette er tre års fengsel.


 

Artikkeltags