Veien over Mjølan blir stengt i 14 timer hver dag denne uka

Den nye gangbrua fra den videregående skolen og ned til bussholderplassen er fortsatt ikke montert. Denne uka må veien stenges på ettermiddag, kveld og natt for å montere den ferdig.

Den nye gangbrua fra den videregående skolen og ned til bussholderplassen er fortsatt ikke montert. Denne uka må veien stenges på ettermiddag, kveld og natt for å montere den ferdig. Foto:

DEL

Denne uka er fylkesveien forbi Mjølan stengt for gjennomkjøring på ettermiddager, kveld og natt. Dette melder Statens Vegvesen i en pressemelding.

Byggingen av den nye gang- og sykkelvegbrua over veien er årsaken til stengingen. Veien vil være stengt mellom klokken 17.00 og 7.00 neste dag, fra tirsdag ettermiddag til fredag morgen. Trafikanter til og fra Mjølan har tilgang fra sørenden av prosjektstrekningen. Omkjøring er skiltet.

Det nye veianlegget skulle etter planen være ferdig tidsnok til skolestart denne uka, men problemer med montering av gang- og sykkelbrua har ført til forsinkelser.

– Enten er det en feil i selve brukonstruksjonen eller så er ikke monteringen gjort riktig. Brua stikker for høyt i den ene enden, noe som gjør at den ikke kan festes til brufundamentet. Entreprenøren jobber med å finne feilen og løsningen, sier prosjektleder Frode Nymo i Statens vegvesen.

Gående og syklende kan passere anlegget til enhver tid på samme måte som gjennom byggetiden. I nordenden krysser de myke trafikantene fylkesveien og følger skilting mot skolen. I sør er kryssingen skiltet ved eksisterende gangbru.

Artikkeltags