Gå til sidens hovedinnhold

Fire personer pågrepet etter væpnet politiaksjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag formiddag: Til sammen er fire personer pågrepet i forbindelse med en væpnet aksjon lørdag 16. og natt til søndag 17. desember. Det hele startet på Gruben, og politiet fikk første melding klokka 18.10 lørdag, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet i Nordland til Rana Blad.

Pågripelsene har skjedd flere steder i Rana kommune; Mjølan, ved sentrum, Gruben og Selfors. Den første personen ble pågrepet klokka 20.48, de øvrige klokka 21.40, 23.40 og den siste klokka 03.35.

- En av de pågrepne ble kontaktet i forbindelse med en annen sak, men så kom det opplysninger som gjorde at vedkommende ble knyttet til den pågående voldssaken, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.

Han ønsker ikke å komme nærmere inn på hva som har skjedd, fordi saken er under etterforskning, og ikke alle vitner er avhørt ennå.

- Politiet ble i utgangspunktet kontaktet av en privatperson, som hadde kjørt forbi en kar som var blodig og hadde noe som lignet et knivstikk, forklarer Nilsson til Rana Blad.

En politipatrulje kjørte for å finne vedkommende og ta en prat. Dette var på Gruben.

- Vi brukte mye tid på å snakke med den fornærmede. På bakgrunn av opplysninger, valgte vi å gå til pågripelser. Det var snakk om stikkvåpen og vi valgte å bevæpne oss, av hensyn til tryggheten til tjenestepersonene og andre involverte, opplyser Ivar Bo Nilsson i Nordland Politidistrikt.

Søndag morgen: Politiet har pågrepet ytterligere en person i forbindelse med den væpnete aksjonen på Mjølan. Dette meldte de på Twitter klokka 03.35 natt til søndag: "I forbindelse med voldshendelse lørdag kveld er en person nettopp pågrepet i en væpnet politiaksjon. Saken etterforskes ved politistasjonen Mo i Rana".

Lørdag kveld gjennomførte bevæpnet politi en aksjon på Mjølan i Rana. Aksjonen ble satt igang etter en alvorlig voldshendelse.

Klokka 23:45 forteller politiet at en person er sendt til sykehus etter politiaksjonen. Fornærmede er ikke livstruende skadd.

Politiet lette fortsatt etter gjerningsperson nummer to. Denne personen er ikke farlig for andre, ifølge politiet.

Like før klokka 22 opplyste operasjonsleder Tom Ove Hammer at en av to antatte gjerningspersoner var pågrepet.

Rana Blad fikk ikke ytterlige kommentarer fra politiet lørdag kveld.