OPPDATERT: Like før midnatt melder Nordland politidistrikt på Twitter at bombegruppa har avsluttet sine undersøkelser og konkludert med at ryggsekken ikke inneholder eksplosiver. Som en følge heves alle sperringer.

Politiet melder i samme melding at de har gått til pågripelse av en mann i 50-årene på Fauske. Han mistenkes å kunne sette i forbindelse med forholdet.

Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Fredd Leirvik ved Nordland politidistrikt at politiet gjennom en stor etterforskningsinnsats fant spor som førte til mannen.

- Er det snakk om en kjenning av politiet som dere nå har pågrepet?

- Både og. Vi kjenner til han fra før, men ikke i den størrelsesordenen av det som har skjedd i dag, sier Leirvik.

Mannen ble pågrepet i Fauske tidligere i kveld, men har deretter blitt kjørt til Bodø hvor han sitter i arrest.

- Han vil bli avhørt først i morgen, forteller Leirvik.

Det jobbes nå med å kontakte de mange som har blitt evakuert i forbindelse med hendelsen. Politiet holder på med å fjerne alle sperringene rundt Moheia samt at E6 blir åpnet for trafikk igjen.

OPPDATERT: Rana Blads fotograf på stedet, Øyvind Bratt, opplyser klokken 2245 at bombegruppa fortsatt holder på med arbeid på stedet. Det er snakk om tre medlemmer av bombegruppa som er kommet til Mo. Med seg har de som nevnt tidligere en bombehund, de er også utstyrt med en bomberobot.

OPPDATERT: Bombegruppa har ankommet Moheia fritidsparkpark. Det melder politiet klokken 2151 søndag kveld. De iverksetter nå undersøkelser av ryggsekken.

Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Fredd Leirvik ved Nordland politidistrikt at bombegruppa har med seg en trent bombehund samt annet nødvendig utstyr for å foreta undersøkelsene.

Politiet både på Mo og på operasjonssentralen til Nordland politidistrikt har jobbet hardt med saken mens man har ventet på at bombegruppa skulle komme seg til Mo.

Blant annet er det kommet inn en rekke tips i tilknytning til saken og identiteten til mannen som er antatt å ha etterlatt ryggsekken.

- Foreløpig har vi ikke funnet tak i vedkommende, men det er en utvikling i saken, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på det akkurat nå.

 

TIDLIGERE: Politiet omdirigerer trafikken på E6 forbi Moheia - bombegruppa lander 2100. Det er operasjonsleder Fredd Leirvik ved Nordland politidistrikt som litt over klokken 1830 søndag opplyser dette til Rana Blad.

- Trafikken stanses nå ved Langnes og sendes via Mjølan til Ranenget, dette i forbindelse med situasjonen på Moheia.

Leirvik forteller videre at beboerne i Øvre Idrettsvei, på oppsiden av Moheia der den mistenkelige ryggsekken står, har fått tilbud om å enten ta inn på Scandic Meyergården eller dra til venner og familie.

- Vi har også vært i kontakt med ordfører Geir Waage og kommunen slik at deres folk er informert om situasjonen.

Området på oppsiden av Moheia fritidspark, og i en radius på 250 meter, er nå sperret av og det er vakthold på stedet. Politiet jobber for fullt med etterforskningen av saken, men slik det er nå vil det ikke skje noe videre på stedet før bombegruppa fra Oslo lander på Mo.

- Det er ventet at de kommer til Mo klokken 2100 i kveld. Deretter vil det holdes møte om fremgangsplanen videre.

Operasjonslederen forteller at de ikke har lyktes å komme i kontakt med den etterlyste mannen som skal ha satt fra seg ryggsekken tidligere i dag.

På spørsmål om det skal ha kommet noen trusler i forkant av hendelsen, så opplyser Leirvik at så ikke skal ha skjedd.