Mona skaper kaos

Artikkelen er over 13 år gammel

HELGELAND: Innstilte fergesamband, biler i grøfta og stengte veier. Mona slo fra seg da hun ankom Helgeland.

DEL

– Helt forferdelig. Og dette skal jo bare være begynnelsen, kunne vaktoperatør Grethe T. Hatten ved Statens vegvesens veimeldingsentral rapportere ved 17.30-tida søndag. Da hadde stormen Mona begynt å flekke tenner til helgelendingene. Og bare etter det første grinet å bedømme, lå det an til kaos utover kvelden og natta:

– Kjøreforholdene er ekstremt vanskelige. Det er utrolig glatt, og kombinert med stadig sterkere vind så kan det bli farlig, sa Hatten til Rana Blad, og anbefalte folk å holde seg innendørs utover kvelden.

– Med mindre man må, anbefaler vi folk å la bilen stå, sa Hatten, som sammen med sine kolleger hadde det ekstremt travelt utover søndagskvelden.

Monas ankomst til Helgeland førte til at E6 over Saltfjellet ble stengt like før klokka fem i går ettermiddag på grunn av kombinasjonen såpeglatt veibane og sterk vind. Fylkesvei 146 til Hundåla ble stengt på grunn av flom. Flere fergesamband, deriblant kystriksveifergesambandet Kilboghamn-Jektvik, ble innstilt søndag ettermiddag. Og flere steder, deriblant på E6 i Finneidfjord og Rv12 i Bustneslia, sto vogntogene fast på grunn av ekstremt glatt veibane. Også lufttrafikken ble rammet av værforholdene søndag. Ved 18-tiden søndag var to ankomster til Røssvoll og to avganger fra Røssvoll avlyst på grunn av været.

Ifølge vervarslinga for Nord-Norge, skal vinden avta til stiv kuling i løpet av dagen og nedbøren gradvis gå over til sludd og snø i indre strøk.

Artikkeltags