Mørklagt av Mona

Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Hundrevis av husstander har vært uten strøm og flere skoler og barnehager er stengt, etter stormen Monas herjinger i natt. Les mer om uværet her.

DEL

Deler av Utskarpen og Skonseng og Aldersundet, Grønfjelldal, Storforshei, Plurdalen, Umbukta og Bleikvasslia har vært mørklagt etter stormskader på Helgelandskrafts strømlinjer. De fleste stedene er det trær som er veltet over linjene, som har forårsaket strømbrudd.

– Det er ikke tele i bakken, og når vinden blir som dette da velter trærne fort, sier Odd Husnes, områdeleder hos Helgelandskraft. Han har i øyeblikket rundt 30 montører ute i arbeid på Nord-Helgeland.

Ute på kysten er sjøsprøyt på linjene hovedproblemet. Mange av Rødøy-Lurøy kraftverks abonnenter har vært strømløse i perioder, etter at uværet begynte å bite skikkelig fra seg fra 22-tida søndag. I øyeblikket er deler av Aldersundet samt noen få husstander på Storselsøy mørklagt.

Strømbruddet har ført til at flere skoler og barnehager er stengt for i dag. Dette gjelder skolene i Utskarpen, på Storforshei, i Grønfjelldal og på Storvoll. Barnehagen i Utskarpen er også stengt for dagen.

E12 over Umskaret er stengt i øyeblikket, etter at stormen har veltet en høyspentmast slik at en kabel sperrer veibanen. På E6 over Saltfjellet er det kolonnekjøring, selv om skiltene både på nord- og sørsiden av fjellet viser at overgangen er stengt. Strømbrudd i området gjør nemlig at vegvesenet ikke får endret de elektriske skiltene fra stengt- til kolonnokjøringssignal.

Artikkeltags