Anne Brith Davidsen fra Mosjøen anmeldte politimann - nå er han funnet skyldig av Spesialenheten

Blogger Anne Brith Davidsen, opprinnelig fra Mosjøen, fortalt i vår i sin nye bok om at hun anmeldte en politimann for trusler. Nå har Spesialenheten for politisaker konkludert med at politimannen har begått en tjenestefeil.

Blogger Anne Brith Davidsen, opprinnelig fra Mosjøen, fortalt i vår i sin nye bok om at hun anmeldte en politimann for trusler. Nå har Spesialenheten for politisaker konkludert med at politimannen har begått en tjenestefeil. Foto:

Influenseren fra Mosjøen anmeldte en politimann etter en melding på Snapchat. Spesialenheten har konkludert med at han har begått en tjenestefeil, men vil ikke straffe ham.

DEL

[Helgelendingen] Tidligere i år ga Davidsen ut boken «Kvinner som hater kvinner» om netthets. I boken kommer det frem en historie om en politimann, som endte med at bloggeren politianmeldte ham for trusler og forsøk på bestikkelser etter en melding på Snapchat.

Saken har vært etterforsket av Spesialenheten for politisaker, og nå har den konkludert med at mannen har begått en tjenestefeil. Selv om saken anses som godt nok bevist for å ta ut tiltale, har Spesialenheten har likevel bestemt seg for å gi ham påtaleunnlatelse. Dette er å anse som en strafferettslig reaksjon, og politimannen har sammen med sin advokat påklaget påtaleunnlatelsen. Det skriver Dagens næringsliv.

– Min klient er tilfreds med at det er hans og ikke Davidsens faktiske opplysninger som er lagt til grunn av Spesialenheten og at de alvorlige påstandene fra Davidsen er henlagt. Vi noterer at Spesialenheten mener han på ett punkt har opptrådt kritikkverdig. Det er vi enige i, men vi er uenig i påtaleunnlatelsen og derfor er denne påklaget, sier advokat Espen Henrik Johansen i Djerv Advokatfirma as til dn.no.

Anne Brith Davidsen ønsker ikke å kommentere saken.

Artikkeltags