Leteaksjon i Mosjøen avblåst

DEL

Oppdatering kl. 23.17: - Vi har gjennomsøkt aktuelle søksteiger uten funn. Samlet vurdering, med flere vitneobservasjoner gjør at vi pr. nå ikke har noen grunn til å tro at noen er savnet, opplyser politiet i ei twittermelding.

- Redningsaksjonen er nå avblåst etter en samlet vurdering gjort i samråd med innsatsledelsen i Mosjøen og Hovedredningsentralen, utdyper operasjonsleder Fred Leirvik overfor Helgelendingen.

Det betyr at letemannskapene kan rydde sammen og komme seg hjem. Med seg på veien får de en varm takk fra operasjonslederen i Bodø.

- Vi har brukt mye ressurser, men det er slik det skal være. Vi setter stor pris på innsatsen til de profesjonelle og de frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder. En stor takk til alle som har deltatt, sier Leirvik.

11 frivillige fra Røde Kors deltok i leteaksjonen, samt to redningshunder og en brannbåt. Det kom også en ambulansebåt fra Dønna, og et redningshelikopter deltok en periode før det måtte snu.

Tidligere:

Det er Nordland politidistrikt som melder dette tirsdag kveld.

Det er i området Øybrua og ut Vefsna det er satt i gang en leteaksjon etter at en person ble observert gående fullt påkledd ut i elva.

Politiet ble tipset klokka 19:22. Patruljen dro til stedet og klokka 19:35 ble det satt i gang leteaksjon med politi, brannvesen, Røde Kors og helikopter fra Brønnøysund.

- Personen skal ha gått 100-150 meter uti elva, ved Vassaura, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Helgelendingen, og legger til at ingen er meldt savnet i området.

- Men vi kan ikke la være å sette i gang leteaksjon når vi får melding om at en fullt påkledd person går så langt ut i elva.

Saken oppdateres.

Artikkeltags