Det er Helgelendingen som melder onsdag morgen at samtlige elever ved Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen i øyeblikket blir evakuert. I tillegg evakueres også elevene ved Kippermoen ungdomsskole.

Bakgrunnen skal være en trussel som er lagt ut anonymt på Jodel.

Jodel er en app som tidligere har blitt omtalt som en "mobbeapp".

Rana Blad har forsøkt å komme i kontakt med Mosjøen videregående mandag morgen, uten å lykkes.

Rektor ved Kippermoen Ungdomsskole, Karin Hansen Juvik, har sendt ut en melding til elevenes foresatte, skriver Helgelendingen.

I meldingen heter det følgende:

"Det er dessverre kommet en trussel mot skolen. Politiet har ikke anbefalt å evakuere skolen, men vi velger allikevel å gjøre det. Elever som tar buss må hentes av foreldre eller følge venner hjem eller gå på biblioteket. Vi beklager den uro som dette medfører, og håper at situasjonen er avklart til i morgen".

Politiet på Helgeland sier de har fått en henvendelse fra skoleledelsen.

- Det stemmer. Vi skal i møte med ledelsen på skolen og snakke om veien videre. Det er to skoler som er evakuerte, Kippermoen skole og Mosjøen videregående skole, avdeling Kippermoen. Vi tar slike trusler alvorlig og forholder oss til avgjørelsen som er tatt av skolens ledelse. Vi har ikke noe mer og vil komme tilbake med en pressemelding litt senere, sier Vegard Vordal operasjonsleder på Helgeland i Nordland politidistrikt.

Meldingen som skal ha blitt lagt ut på Jodel går som følger:

"Ikke kom på skolen imorgen, Kippermoen. Lærerne skal få svi".

 

Appen Jodel har også tidligere blitt brukt til å anonyme trusler, blant annet ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg den 16. november 2015.

Jodel er en app som tillater deg å legge ut anonyme meldinger til folk som befinner seg i 10 kilometers radius rundt deg. Opprinnelig ble den laget i Tyskland til bruk for høyskole- og universitetsstudenter, skriver Tønsberg Blad i en sak fra 18. november 2015.

Aldersgrensen på appen er egentlig 17 år, men i Norge har den blitt populær blant mange yngre brukere.

På Jodel har du ingen profil. Det du skriver kan leses av alle som har logget seg på appen innen den satte radiusen.

Vi oppdaterer saken.