– Møtte bjørn i turløypa

En slik kar var det kvinnen så under en under en skogstur på Storforshei i ettermiddag.

En slik kar var det kvinnen så under en under en skogstur på Storforshei i ettermiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kvinnen var nesten ferdig med skogsturen da hun støtte på en bjørn i turløypa på Storforshei.

DEL

Litt over klokka 16 i dag hadde kvinnen, som var ute og gikk tur i turløypa på Storforshei med hunden sin, et møte på noe hun er ganske sikker på er en hannbjørn.

Ved fotballbanen

– Vi var nesten ferdig med skogsturen da hunden været noe. Og snart så jeg bjørnen. Jeg så den godt, uten at jeg kan bedømme hvor langt unna oss den var. Den sto oppe på haugen bak fotballbanen her på Heia og den må ha hørt meg da jeg snakket med hunden, sier kvinnen som ikke vil stå fram med navn. Hun tar opplevelsen med fatning.

– Den var ikke sint eller noe, så det var ikke noe veldig dramatisk møte, sier kvinnen som sier til Rana Blad at hun varslet Viltnemda straks etter møtet med bjørnen.

Jaktlag ute

Steinar Røssvoll, rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn (SNO) har i dag ikke selv vært i området etter henvendelsen fra kvinnen.

– Jeg registrerer henvendelsen og leverer en rapport. Foreløpig har vi ingen bekreftelse på hva det var hun så. Akkurat nå er skadefellingslaget rykket ut med hunder og full styrke området hun gjorde observasjonen. Så får vi se om de finner noe som bekrefter bjørn eller ikke bjørn. Vi vet jo at vi har bjørn i området så før eller seinere vil han jo bli sett, sier Røssvoll.

Artikkeltags