Nå er vi 26.028

FLERE: Det blir stadig flere innbyggere i Rana kommune. Tall fra SSB viser at vi ved utgangen av tredje kvartal 2014 var 26.028 innbyggere. Foto: Hans Petter Sørensen

FLERE: Det blir stadig flere innbyggere i Rana kommune. Tall fra SSB viser at vi ved utgangen av tredje kvartal 2014 var 26.028 innbyggere. Foto: Hans Petter Sørensen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

RANA: Rana har hatt en befolkningsvekst på 85 personer hittil i 2014.

DEL

I sommer markerte ordfører Kai Henriksen at innbygger nummer 26.000 var registrert i Rana kommune. Ved utgangen av tredje kvartal i år var dette tallet økt til 26.028 ranværinger, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er en befolkningsvekst på 85 personer fra 1. januar.

193 personer kom til verden i perioden, mens 146 personer døde. Dette gir et fødselsoverskudd på 47.

573 personer bosatte seg i Rana i perioden, 157 av disse kom fra andre land. 535 personer flyttet fra kommunen, 50 av disse valgte ¨å bosette seg i et annet land.

Flere unge

Bjørn Audun Risøy fra Kunnskapsparken Helgeland er glad for at Rana får flere innbyggere, men advarer mot å tro at jobben videre blir lett.

– Jeg tror Campus Helgeland blir svært viktig i tiden som kommer. Institusjonen trekker til seg studenter og dette tror jeg vil øke. Det som er bra med tallene fra SSB er at innbakt i disse er det et økende antall ungdommer som velger å bosette seg i Rana. Unge og sultne mennesker bidrar til optimisme og utvikling.

Nye boliger

– Nå ser vi at det er positive ting på gang i Rana og Helgeland.

Derfor er det viktig at vi fortsetter med å legge ut tomter samt bygge studentboliger for å legge ting til rette. Vi er godt i gang, men vi må ikke ta noen hvileskjær, sier han.

Risøy tror den positive utviklingen for Rana og Helgeland vil fortsette.

– Det er mye positivitet i hele regionen og det må vi ta vare på. Tar man de rette grepene tror jeg vi kan se meget positivt på framtiden for Rana og resten av Helgeland, sier Bjørn Audun Risøy.

Opp og ned

For resten av kommunene på Nord-Helgeland er tallene varierende.

I Hemnes kommune merker man en nedgang i befolkningstallene. De er nå 4.525 innbyggere og det er 28 færre enn det de var på starten av året.

I Nesna var de 1.902 da 2014 så dagens lys. Ved utgangen av tredje kvartal hadde dette gått ned med 40 personer og 1.862 bor nå i Nesna kommune.

I Lurøy er det liv laga. De økte med 15 personer og 1.916 innbyggere bor nå i kommunen.

Træna opplevde også en nedgang i befolkningen. Med sine 482 innbyggere er de 17 færre enn ved årets start.

I Rødøy var de 1.305 personer 1. januar, men i løpet av perioden ha de blitt 27 færre og teller nå 1.278.

Tredje størst

Ser man på Nord-Norge under ett så er det fortsatt Tromsø som er størst med 72.402 innbyggere. I Bodø er var det registrert et folketall på 50.090, mens Harstad ligger på 24.646.

Det betyr at Rana har 1.382 innbyggere mer enn sin argeste konkurrent og dermed klart er den tredje største kommunen i regionen.

«Unge og sultne mennesker bidrar til optimisme og utvikling»

Bjørn Audun Risøy

Artikkeltags