Bitfury investerer 274 millioner og vil skape mer enn 30 jobber på Mo

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

På dagens pressekonferanse kom det frem ytterligere detaljer rundt etableringen av Bitfurys datasenter i Mo i Rana.

I første omgang er det snakk om at satsingen vil skape mer enn 30 lokale jobber og med håp om at virksomheten kan ekspandere på sikt.

Det internasjonale selskapet, som er et av verdens ledende selskaper innen blokkjede-teknologi, investerer rundt 274 millioner kroner i infrastruktur knyttet til datasenteret.

Selskapets administrerende direktør Valery Vavilov var til stede på dagens pressekonferanse og uttalte at Norge var et ekstraordinært land når det kommer til innovasjon, og la vekt på geografi samt norske myndigheters fokus på å skape et skattesystem som tiltrekker seg utenlandske investorer.

– Norge er en optimal match for Bitfurys fokus på kreativitet, innovasjon og vekst, sa Vavilov.

- Vi ser frem til å identifisere nye kundeforhold og utforme produkter og løsninger de trenger for at bedriftene skal kunne driftes sikrere og mer effektivt, uttalte han.

Datasenteret legges til to lokasjoner i Mo Industripark, og blir det første av sitt slag i Norge og det hittil største når det kommer til kraftforbruk.

Bitfurys strømforbruk vil være på 350 GWh årlig basert på 100% fornybar vannkraft levert av Helgeland Kraft. Vannkraften kommer med opprinnelsesgarant fra blant annet prisbelønnede Øvre Forsland kraftverk.

Se pressekonferansen i opptak her (+)

Momek har fått ansvaret for å produsere og levere mobile datasenter-enheter til nyetableringen.

– Dette vil bety mye for utviklingen av datasenterindustrien på Helgeland, og samtidig et dette sterkt signal om at nettopp Nordland er blant de mest konkurransedyktige lokasjonene i verden for denne type virksomhet takket være det stabile klimaet, tilgjengelige landområder, høy industrikompetanse og et betydelig vannkraftoverskudd, uttalte Ulriksen og trakk frem innsatsen fra sin ledergruppe samt interne ressurspersoner som viktig for denne suksessen. I tillegg har god dialog og støtte fra Nordland Fylkeskommune, Rana Kommune og Helgeland Kraft vært avgjørende, uttaler administrerende direktør ved MIP, Arve Ulriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken