Gå til sidens hovedinnhold

Boreal solgt til Hongkong-selskap

Artikkelen er over 2 år gammel

Everbright Overseas Infrastructure Investment Fund LP (EOIIF), et Private Equity infrastruktur-fond med base i Hongkong, har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Boreal Holding AS (Boreal).

Transaksjonen forventes gjennomført i april/mai 2018.

EOIIF er en langsiktig investor som vil fokusere på videreutvikling og vekst av Boreal, ifølge pressemeldingen.

Boreal er et ledende nasjonalt selskap innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane.

På Helgeland innehar selskapet blant annet en rekke ferge- og hurtigbåtruter samt flere bussruter.

– Det er positivt for Boreal å få en ny langsiktig eier med finansiell styrke, dette er viktig for konsernets ambisjon om videre vekst innen infrastruktur. Vi vil samtidig understreke at de nye eierne vil stå for kontinuitet med fokus på våre kjerneverdier – sikkerhet, kvalitet og miljø, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal, ifølge en pressemelding.

– Vi er svært positive til eierskiftet. Dette vil sikre kontinuitet og trygge arbeidsplasser, sier konserntillitsvalgt Roger Haagensen ifølge meldingen.

Tirsdag ble det sendt ut en melding til ansatte der konsernledelsen informerte om saken. iFinnmark har fått tilgang til beskjeden konsernleder Kjetil Førsvoll sendte ut:

«Til alle medarbeidere i Boreal. Jeg ønsker å informere om følgende: Boreal skifter eier.»

Videre skriver Førsvoll at struktur, ledelse og organisasjon vil forbli uendret.

Boreal Holding AS

  • Boreal Holding AS har som formål å investere i og utvikle virksomhet innen mobilitet.
  • Selskapet eier Boreal Norge AS, som gjennom sine datterselskaper Boreal Sjø AS, Boreal Bane AS, Boreal Buss AS og Boreal Travel AS opererer buss, båt og bane i hele landet, i tillegg til 15 eiendomsselskaper. Boreal har med sine 2 300 medarbeidere en omsetning på NOK 2,7 milliarder.
  • Everbright Overseas Infrastructure Investment Fund PL
  • EOIIF fokuserer på infrastrukturinvesteringer i Europa, Nord-Amerika og Asia-Stillehavsområdet, særlig innen transport, telekommunikasjon og fornybar energi. Fondets størrelse er inntil USD 1 milliard.

Kommentarer til denne saken