Kraftige børsfall verden over - også i Norge: - Investorene er blitt livredde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De store europeiske børsene falt kraftig etter åpningen tirsdag. Både i London og Frankfurt sank aksjekursene over 3 prosent i løpet av noen minutter.

I London var nedgangen på 3,5 prosent etter åpningen, mens den tyske Dax-indeksen falt 3,6 prosent. CAC 40-indeksen i Paris gikk ned 3,4 prosent.

Børsen i København falt 3,5 prosent, mens børsfallet i Stockholm var på 4 prosent. Etter tre minutters handel i Oslo hadde også hovedindeksen her falt 4 prosent.

Fallet er bredt, og samtlige av de mest omsatte selskapene faller i verdi. Norwegian faller mest med 8 prosent, Statoil faller 3 prosent, DNB 3,6 prosent, Norsk Hydro 4,7 prosent, Marine Harvest 2,8 prosent, Yara 3,9 prosent og Storebrand 5,7 prosent.

En halvtime senere hadde utviklingen moderert seg litt, og både i Frankfurt, London og Oslo var de viktigste indeksene mellom 2 og 3 prosent lavere enn sluttnoteringene dagen før.

Bakgrunnen for børsfallene er kraftige aksjefall i Asia og USA tirsdag og mandag. Tokyo-børsen og Dow Jones-indeksen stupte henholdsvis 4,7 og 4,6 prosent.

– Det er ikke noe å leke med. Når det faller så kraftig to dager på rad, er det et tegn på at investorene er blitt livredde for børsen, sier sjefanalytiker Peter Malmqvist i det svenske finansselskapet Remium.

I Tyskland, Europas største økonomi, var Volkswagen og Lufthansa blant aksjene som falt mest tirsdag morgen.

Artikkeltags