Søker etter ansatte til internasjonalt datasenter på Mo

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er i en stillingsannonse for Adecco på Finn.no det fremgår at Bitfury søker etter teknikere til etableringen til "Et av landets største datasenter".

I stillingsomtalen heter det at Adeccos kunde skal etablere datasenter på Mo og skal utvikle og produsere BlockBox, et luftavkjølt mobilt datasenter.

Det var Rana No (krever innlogging) som gikk ut med nyheten om stillingsannonsen fredag morgen.

Rana Blad har i løpet av de siste dagene vært i kontakt med administrerende direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark samt med styreleder Eva Monica Hestvik i Bitfury Norway om en potensiell etablering av datasenter på Mo, senest i går kveld etter at det ble kjent at stillingsannonsene dukket opp.

Ingen av disse har ønsket å gi noen kommentar i den forbindelse.

Det er imidlertid en kjennsgjerning at næringslivet og politikere i lengre tid har jobbet for å få på plass etableringen av et datasenter på Mo.

For litt over et halvannet år fulgte Rana Blad en delegasjon fra Rana på studietur til Luleå, der man har bygd opp en velfungerende industri basert på datasenter hvor blant annet Facebook har serverne sine.

Og for under ett år siden kunne Arve Ulriksen presentere nyheten om fiberkabelen Midgardsormen som skal knytte Rana sammen med USA gjennom en interkontinental linje.

I den siste tiden har det også være diskutert etablering av et datasenter på Østlandet, noe Statkraft har mottatt skarp kritikk for.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken