Har du en god bedriftsidé? Nå skal det deles ut én milliard

ØNSKER GODE IDEER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen håper at bedrifter i Nord-Norge søker på Forskningsrådets midler til innovasjon. Her fra en Nord-Norge-turné tidligere i år.

ØNSKER GODE IDEER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen håper at bedrifter i Nord-Norge søker på Forskningsrådets midler til innovasjon. Her fra en Nord-Norge-turné tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen oppfordrer bedrifter i Nord-Norge til å søke om innovasjonsmidler.

DEL

Bedrifter med gode ideer har nå mulighet til å søke om en pott på én milliard kroner. Det er forskningsrådet som nå deler ut pengene, til innovasjonsprosjekter i næringslivet. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen håper særlig at bedrifter i Nord-Norge vil søke om midlene.

– Norge har mange smarte bedrifter. Vi trenger at enda flere av dem utvikler nye og bedre varer, tjenester og løsninger. En sterk satsing på forskning og utvikling skal skape et mer konkurransedyktig næringsliv og flere grønne, smarte og nyskapende jobber, ikke minst i Nord-Norge, sier Isaksen i en pressemelding.

Dekker bredden

Selskapet kan være lite, stort, og tilhøre alle bransjer for å søke om pengene. Fristen for å søke er 10. oktober.

– Med disse midlene ønsker regjeringen å bidra til at flere bedrifter tar i bruk forskning i sitt innovasjonsarbeid, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, sier at midlene blant annet skal bidra til at bedrifter kan løse samfunnsutfordringer.

– Utlysningen dekker bredden av norsk næringsliv, og det skal finnes muligheter for både store og små bedrifter, i alle næringer og sektorer.

Ifølge Isaksen har norske bedrifter styrket egne investeringer til forskning og utvikling med 31 prosent fra 2013 til 2018. Regjeringa satser også på å styrke forskning og innovasjon i næringslivet.

Artikkeltags