Nå er landstrømanlegget til Rana Industriterminal ferdigstilt - vil spare miljøet for store årlige utslipp

Daglig leder Alf A. Øverli ved Rana Industriterminal AS foran den ene av to kontaktstasjoner til landstrømanlegget.

Daglig leder Alf A. Øverli ved Rana Industriterminal AS foran den ene av to kontaktstasjoner til landstrømanlegget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding Rana Industriterminal AS opplyser at deres landstrømanlegg nå er ferdigstilt og klart til bruk.

Fra og med nå vil landstrømanlegget kunne forsyne fire skip samtidig med strøm. Det betyr at skip som ligger til kai ikke trenger å benytte egne motorer, noe som årlig kan spare miljøet for utslipp av inntil 620 tonn med CO2. I tillegg vil utslipp av NOx samt andre artikler reduseres betydelig.

– Egne ansatte og innleid personell har jobbet iherdig for å ferdigstille landstrømanlegget. Dette vil gi besparelser for våre kunder, da systemer om bord kan driftes uten behov for dieselaggregat. Anlegget vil også føre til reduserte utslipp og mindre støy for omgivelsene, noe som ikke bare er bra i seg selv men som også løfter terminalens attraktivitet og dermed konkurranseevne, uttaler daglig leder ved Rana Industriterminal AS, Alf A. Øverli.

Han får støtte av Arve Ulriksen, administrerende direktør ved Mo Industripark (som Rana Industriterminal AS er en del av).

– Dette prosjektet er helt i tråd med Mo Industriparks visjon om å bli en grønn industripark i verdensklasse og sørge for verdiskaping gjennom å ha fokus på miljøvennlige, bærekraftige løsninger. Utslippsreduksjoner er et viktig satsingsområde for MIP og med dette prosjektet vil vi være med å bidra til at vårt miljøavtrykk blir mindre både i lokal og global sammenheng. RIT har jobbet målrettet med dette en god stund og viser med den effektive jobben som er gjort at terminalen ved Mo Industripark henger godt med i den globale konkurransen. Det at prosjektet fikk støtte fra Enova i fjor sommer har vært en svært viktig brikke i realiseringen av landstrømanlegget, sammen med en betydelig egenandel.

Rana Industriterminal AS søkte om og fikk nærmere tre millioner kroner i støtte fra Enova i 2017.

Artikkeltags