Rana kommunes miljøvernpris til TAG Sensors

Knut Nygård og Tag Sensors har fått mye oppmerksomhet for sitt innovative produkt. Nå har de også fått Rana kommunes miljøvernpris.

Knut Nygård og Tag Sensors har fått mye oppmerksomhet for sitt innovative produkt. Nå har de også fått Rana kommunes miljøvernpris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rana kommunes miljøvernpris 2019 tildeles TAG Sensors, melder kommunen i en pressemelding. Selskapet får prisen for sin «innovative satsning på en global løsning som vil kunne forbedre all transport og lagring av mat og medisiner».

– Ved å ta i bruk dette produktet vil matvarebransjen kunne redusere store mengder svinn og dette sees på som et viktig bidrag i den globale klima- og miljøsatsningen, står det i pressemeldingen.

Det vises til at matvarer sendes over store avstander til alle deler av verden, og at globale tap i næringsmiddelindustrien utgjør totalt mer enn 750 milliarder dollar årlig.

– Tapene kommer primært av mangel på skikkelig anlegg, uriktig håndtering av mat, manglende prosedyrer og utilstrekkelig opplæring av ansatte i kjølebransjen. Omtrent en tredjedel av mat produsert i verden for konsum hvert år - ca 1,3 milliarder tonn, blir mistet eller kastet, melder Rana kommune.

– TAG Sensors er en lokal bedrift som ble etablert i 2012. Selskapet utvikler en løsning som vil kunne bidra til å redusere matsvinn og som har fått stor internasjonal oppmerksomhet. En databrikke formet som en utskriftbar etikett følger varen og gir oversikt over temperatursvingninger som produktene blir utsatt for i verdikjeden. Brikken sporer og logger temperatur under transport og lagring. Dermed får kunden økt datagrunnlag for å avdekke avvik og rette årsakene til avvikene.

Prisen tildeles under Prisvinner'n 2019 20. november.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken