Moa Björnson er én av fem som skal bestemme hvordan 466 millioner kroner skal brukes i Nord-Norge

Samfunnsrådet gikk i sitt første møte gjennom hva som går igjen i de 7000 innspillene fra folk i landsdelen, og diskuterte hva som skal til for å få flere dristige idéer og tiltrekke seg flere talenter til Nord-Norge. Fra venstre: Petter Høiseth (konserndirektør SpareBank 1 Nord-Norge), Roger Finjord (daglig leder Finnmark Fotballkrets), Kim Daniel Arthur (gründer/daglig leder Ekte), Moa Björnson (utviklingssjef Træna kommune), Ragnhild Dalheim Eriksen (prosjektleder Samfunnsløftet), Iselin Marstrander (daglig leder Nordlandsforskning) og Maria Utsi (festspilldirektør Harstad).

Samfunnsrådet gikk i sitt første møte gjennom hva som går igjen i de 7000 innspillene fra folk i landsdelen, og diskuterte hva som skal til for å få flere dristige idéer og tiltrekke seg flere talenter til Nord-Norge. Fra venstre: Petter Høiseth (konserndirektør SpareBank 1 Nord-Norge), Roger Finjord (daglig leder Finnmark Fotballkrets), Kim Daniel Arthur (gründer/daglig leder Ekte), Moa Björnson (utviklingssjef Træna kommune), Ragnhild Dalheim Eriksen (prosjektleder Samfunnsløftet), Iselin Marstrander (daglig leder Nordlandsforskning) og Maria Utsi (festspilldirektør Harstad). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding fra SpareBank 1 Nord-Norge det fremgår at utviklingsssjefen i Træna kommune er én av fem medlemmer i det nyetablerte samfunnsrådet til SNN.

Samfunnsrådet er opprettet i forbindelse med at SNN inviterte landsdelen til å komme med forslag om hvordan de skal bruke de 466 millionene som er satt av til samfunnsutbytte.

Etter at banken etterspurte innspill fra folk i Nord-Norge til hvordan man kan bruke millionene til å utvikle lokalsamfunn og landsdelen, er det komme inn nesten 7000 forslag.

– Fortsetter det i denne farten vil vi ha langt over 10.000 forslag når innspillfasen er over. Det sier seg selv at ikke alle vil få det som de vil, men for oss er det fantastisk å møte et så stort engasjement. Det gjør arbeidet for samfunnsrådet stort, og summen av alle innspillene gir et fantastisk innblikk i hva folk i Nord-Norge er opptatt av, sier Petter Høiseth, som i tillegg til å være konserndirektør i SpareBank 1 Nord-Norge også er leder for samfunnsrådet.

Samfunnsrådets oppgave er å gjennomgå innspillene, for så å gi sine råd til hvilke strategiske områder det bør satses på fremover. Rådet består av: Roger Finjord (daglig leder Finnmark Fotballkrets), Kim Daniel Arthur (gründer/daglig leder Ekte), Maria Utsi (festspilldirektør Harstad), Iselin Marstrander (administrerende direktør Nordlandsforskning), Moa Björnson (utviklingssjef Træna kommune).

Moa Björnson, som til daglig er utviklingssjef i Træna kommune ser fram til arbeidet.

– Som tilflytter til Norge og Nord-Norge er jeg glad å få være en del av samfunnsbyggingen i denne rause landsdelen. Jeg tror og mener at noe av det absolutt viktigste fremover vil være å tiltrekke nye og beholde eksisterende talente, både fra inn og utland. Og så er Nord-Norge ekstra spennende fordi bittesmå steder og store byer kan sameksistere og komplettere hverandre. Verdiene av dette må vi ta vare på og videreutvikle fremover, sier hun.

På samfunnsløftet.no samles det inn innspill helt fram til 31. mai. Basert på innspillene skal Samfunnsrådet gi råd til hvilke områder det skal satses på fremover. Det endelige vedtaket av prioriterte områder gjøres av styret i SpareBank 1 Nord-Norge. Etter dette vil det være mulig å søke om støtte til konkrete tiltak, samtidig som dedikerte ressurser fra SpareBank 1 Nord-Norge vil nominere prosjekter og legge til rette for samhandling og kraftsamling innen de prioriterte områdene.

Artikkeltags