Nei til vindmøllepark

NVE sier nei til vindmølleplanene på Sleneset. Dermed forblir utsikten fra verneverdige Dyrøya fri for vindmøller også i framtida.

NVE sier nei til vindmølleplanene på Sleneset. Dermed forblir utsikten fra verneverdige Dyrøya fri for vindmøller også i framtida. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

NVE har avslått søknaden fra Nord-Norsk Vindkraft om å få bygge en vindmøllepark på Sleneset.

DEL

I november 2005 leverte Nord-Norsk Vindkraft inn sin konsesjonssøknad for å en vindmøllepark på Sleneset. Planen var å sette opp 75 vindmøller med en installert effekt på 3 MW. Det ville gitt en årlig produksjon på 675 GWh og forsynt 30.000 husstander med strøm. Politisk har både kommunestyret i Lurøy og fylkesrådet i Nordland støttet utbyggingsplanene. Nå har NVE satt en stopper for dette vindmølleprosjektet midt på Helgelandskysten.

  • Hva mener du om dette? Scroll deg nederst i saken og si din mening i kommentarfeltet!

Spesielt organisasjonen Motvind.org har jobbet kraftig imot den. Det har man også fra ornitologisk side, siden Sleneset er et av den viktigste leveområdene i landet for hubroen. Dette er den største uglearten i Europa.

Hovedbegrunnelsen for avslaget er de omfattende infrastrukturtiltak i området, en særlig kostbar nettilknytting og hubroen.

Les mer i tirsdagens papir- eller e-avisutgave av Rana Blad.

Artikkeltags