Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å kommentere

Artikkelen er over 8 år gammel

Sentrale ranværinger nekter å snakke om Trans-Atlantic Equity.

To av de sentrale fra Mo i Rana i Trans-Atlantic Equity nekter å kommentere saken. En tredje person benekter først kjennskap til selskapet.

Medlemstallet i selskapet Trans-Atlantic Equity har tatt seg kraftig opp de siste månedene i Mo i Rana. En god del av denne veksten skyldes spesielt tre sentrale medlemmer ifølge opplysninger Rana Blad sitter på.

Alle tre sto registrert som «Independent Distributor» i selskapet på Facebook da Rana Blad sjekket, men i prat med lokalavisa er de ikke særlig snakkesalige.

Support

– Henvend deg til support gjennom hjemmesiden. Jeg uttaler meg ikke til media, sier en av de mest sentrale i nettverket på Mo.

To andre personer har etter det Rana Blad erfarer reist blant annet til Fredrikstad hvor de har vært med på kurs og rekruttering av medlemmer.

Men over telefon med Rana Blad benekter en av dem først kjennskap til selskapet i det store og hele.

– Jeg har aldri hørt om selskapet før du ringer nå, sier han.

– Men hvorfor står du registrert som «Independent Distributor» på Facebook?

– Har du ikke lov til å skrive hva du vil på Facebook, spør han.

Senere innrømmer over e-post at han er med som «uavhengig distributør», men at han ikke har rett til å uttale seg om selskapet.

Den andre vil først ikke gi noen kommentar om hans rolle i selskapet.

Ikke svar fra Kypros

Men over telefon innrømmer han at han er medlem, men vil ikke kommentere i stor grad hvilken aktivitet han har vært involvert i.

Rana Blad har prøvd å ta direkte kontakt med det Kypros-registrerte selskapet gjennom kontaktboksen på nettsiden uten å få svar.

Et telefonnummer er senere kommet på nettsiden, men heller ikke her svarer noen. Nummeret er dog registrert på et annet selskap på Kypros.

Det finnes ellers ingen kontaktinformasjon eller navn på hvem som står bak selskapet, og ingen av de Rana Blad har snakket sier de kjenner til hvem som står bak selskapet.