Finn fram sydvesten! Nå blir det vått

Det kommer til å komme mye nedbør det neste døgnet.

Det kommer til å komme mye nedbør det neste døgnet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det meldes om store mengder nedbør det neste døgnet.

DEL

Det har allerede kommet en god del våt nedbør. Et nytt OBS-varsel er nemlig sendt ut for Helgeland og Saltfjellet.

- Det vil komme en god del nedbør i løpet av fredag. Det varierer litt fra sted til sted, men det ventes mellom 40 og 70mm nedbør i løpet av 24 timer, forteller Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Mest regn

I lavlandet vil nedbøren komme som regn, men det kan tidlig på dagen starte som sludd og snø, i hvert fall i innlandet. Likevel vil det endre seg utover dagen.

- Temperaturen vil stige etter hvert, og da går det over til regn. I fjellet vil det komme ned som sludd og snø, men også her vil det være litt varierende, fortsetter Lien.

På kysten meldes det også kraftig vind i løpet av dagen. Det vil være sørvestlig sterk kuling, og av og til liten storm i kyststrøkene. Også i fjellområdene på Nord-Helgeland vil vinden være sterk.

- Føret over fjellet vil ikke bli bra skulle en tro. Det kommer til å snø over Saltfjellet, og blåse kraftig. Også ved Umbukta vil det være litt utrivelig.

Foto:

Variernde nyttårsaften

Det er på fredag de store mengdene med nedbør vil komme. Likevel er det ikke sikkert man kommer hjem helt tørrskodd på nyttårsaften heller.

- Det vil komme sludd i lavlandet, og i noen byger snø. På kvelden kan det se ut som man ender opp midt i et lavtrykk, men det er ennå litt usikkert. Skal man ut på nyttårsaften kan man være heldig å få det til mellom bygene, avslutter Lien.

Stor fare for skred

Fredag meldes det også om stor snøskredfare flere steder i Nordland. Svartisen og Helgeland er på varsom.no merket med faregrad 4.

Faregrad 4 - Stor er den høyeste på den internasjonale faregradsskalaen som brukes i Norge.

- Ferdsel i terreng anbefales ikke. Skred som løsner av seg selv forventes, heter det.

Varselet for Svartisen og Helgeland varer fredag og lørdag.

I tillegg meldes det at det i alle fylker fra Rogaland til Troms vil være fare for jordskred fredag.

Jord- og flomskredfaren er på gult nivå, ifølge Varsom.no. Varselet gjelder for fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland og Troms.

Gult nivå er det andre av fire nivåer: grønt, gult, oransje og rødt.

Artikkeltags