Ville gi ansatte i nordsvensk kommune mulighet til å ha sex i arbeidstiden

Övertornå kommune i Norrbottens län.

Övertornå kommune i Norrbottens län. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er Norrbottens Kuriren som melder om det noe uvanlige forslaget til en lokalpolitiker i Övertorneå kommun i Nord-Sverige. Per-Erik Muskos, som representerer Socialdemokraterna i kommunestyret, la i forrige ukes kommunestyremøtet frem et forslag om at de ansatte i kommunen skal få mulighet til å ha sex i arbeidstiden.

I forslaget tar Muskos opp at kommunen lider av fødselsunderskudd, og peker videre på at det er dokumentert at sex er en ypperlig treningsaktivitet som gir positive effekter for kropp og sinn. Han mener der for at man burde slå to fluer i en smekk og la de kommuneansatte få bruke sin ukentlige trimtime til å dra hjem for å ha sex med sin partner.

Tross at forslaget førte til en del latter under kommunestyremøtet, fastholder Muskos at det er seriøst ment. Det har igjen skapt reaksjoner fra andre lokalpolitikere.

Overfor Norrbottens Kuriren opplyser Tomas Vedestig, som representerer Övertorenås Fria Alternativ i samme kommune, at han mener forslaget ikke passer seg.

– Ur humorperspektiv kan jag tycka att det är okej, men han har ju ändå lagt det som en motion i fullmäktige, det högst beslutande organet. Det känns onödigt. Behöver vi sådan publicitet? Övertorneå – det goda livet. Vad blir det nu? Övertorneå – kommunen du får ligga i, uttaler han til Norrbottens Kuriren

Artikkeltags