Nord universitet legger ned studiestedet på Nesna

Nord universitet. Nesna. Campus Nesna. Lærerhøgskolen.

Nord universitet. Nesna. Campus Nesna. Lærerhøgskolen. Foto:

DEL

Oppdatert: I en pressemelding fra Nord universitet fremgår det at studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen, ikke Namsos som NRK Nordland meldte tidligere i dag, skal legges ned.

Forslaget innebærer følgende framtidige struktur: 

·        To campuser: Bodø og Levanger. På disse campusene skal det satses på en videre utvikling og oppbygging av Nord universitets sterkeste fagmiljøer 

·        Studiesteder: Mo i Rana, Steinkjer og Stjørdal for spissede fagsatsinger 

·        Utdanningssteder for distribuerte utdanninger der søkergrunnlaget er tilstede, for eksempel i Namsos og Stokmarknes 

·        Aktiviteten ved Nesna og Sandnessjøen foreslås avviklet

Forslaget fra rektor skal behandles første gang i Nord universitets styre den 30. april. Foreslått høringsperiode er 3. mai til 15. juni. Så vil styret få saken til endelig behandling i sitt møte 26. juni.

Tidligere: Det er NRK Nordland som onsdag morgen melder at Nord universitet innstiller på å legge ned studiestedene på Nesna og Namsos.

Rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, skal i dag klokken 1030 gjøre kjent sin innstilling til ny studiestedstruktur, og etter det NRK erfarer vil da Nesna og Namsos bli lagt ned.

De ansatte skal etter planen informeres på et møte klokken 1000, mens studentene blir informert klokken 1200. Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen skal etter planen selv være til stede på Nesna i dag.

Nord universitet har rundt 100 ansatte på Nesna, og en nedleggelse av studiestedet vil ramme kommunen svært hardt.

Endelig avgjørelse vil bli tatt av universitetsstyret i slutten av mai.

Artikkeltags