Politiet etterforsker drapstrussel mot rektor for Nord universitet

Studieåpning ved Nord universitet på Nesna med rektor Hanne Solheim Hansen.

Studieåpning ved Nord universitet på Nesna med rektor Hanne Solheim Hansen. Foto:

DEL

Det er Trønder-Avisa som melder at politiet etterforsker en drapstrussel mot rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet.

NRK Trøndelag skriver at dette er bekreftet overfor avisen av organisasjonssjef Arne Brinchmann ved Nord universitet, uten at han ønsker å gå nærmere inn på innholdet.

Etter det Trønder-Avisa skriver skal drapstrusselen ha kommet for noen uker siden. Universitetet skal ha tatt kontakt med politiet umiddelbart og saken er anmeldt. Universitet skal fortsatt være i dialog med politiet om drapstrusselen, forteller organisasjonssjef Arne Brinchmann til Trønder-Avisa.

Rektor Solheim Hansen har mottatt sterk kritikk i forbindelse med Nord universitets avgjørelse om å legge ned studiavdelinger på Nesna og i Steinkjer. Hun var også erklært uønsket av ansatte og studenter da hun i går var til stede på åpningen av studieåret på Nesna.

Det skal også ha vært synlig politi til stede under åpningen på Nesna. Brinchmann vil ikke kommentere overfor Trønder-Avisa om politiets tilstedeværelse har sammenheng med drapstruslene mot rektoren.

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags