SV fremmer forslag på Stortinget for å bevare studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen

Partileder Audun Lysbakken (SV).Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Partileder Audun Lysbakken (SV). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding SV opplyser om at SV nå vil fremme et representantforslag på Stortinget for å bevare studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

SV-leder Audun Lysbakken er sterkt kritisk til forslagene og mener at eventuelle nedleggelser er en nasjonal sak, og ikke bare et lokalt spørsmål.

- Dette er å ruinere studietilbudet i flere distriktskommuner. Hvis dette får skje i Nord-Trøndelag og Nordland kan det også skje i resten av landet. Stortinget kan ikke stå og se på dette, derfor vi SV at politikerne griper inn. Dette er ikke et lokalt spørsmål, men en nasjonal sak. Mangelen på lærere og sykepleiere rammer hele lokalsamfunn og folks grunnleggende velferdsbehov. Få ønsker å bo på en plass hvor helsetjenester og skole drives av ufaglærte. At universitetene nå begynner å legge ned de mindre studiestedene er ikke overraskende. Dette har vært en villet politisk utvikling hvor målet har vært å opprette flere store enheter, melder Lysbakken i pressemeldingen.

Dette er representantforslaget SV vil fremme for Stortinget:

1. Stortinget ber regjeringen om å stoppe den foreslåtte studiestedsstrukturendringen ved Nord universitet.

2. Stortinget ber regjeringen om å komme tilbake med en plan for hvordan man kan oppfylle intensjonene i Meld. St. 18 (2014-2015) «Konsentrasjon for kvalitet» om å styrke studiestedene slik at de kan bli mer betydningsfulle i sin region.

3. Stortinget ber regjeringen om å legge fram en helhetlig plan for framtidig struktur for høyere utdanning i Norge.

Artikkeltags