Gå til sidens hovedinnhold

Nordlund går av som samferdselsråd - han tar over

Artikkelen er over 4 år gammel

[Avisa Nordland] Leder i Nordland Sp, Svein Eggesvik, blir ny fylkesråd for samferdsel i Nordland.

Det melder fylkeskommunen i en pressemelding.

Willfred Nordlund, også Sp, gikk mandag av som samferdselsråd.

Han er innstilt som Nordland Sps førstekandidat foran stortingsvalget i høst og går av for å fokusere på den kommende valgkampen.

Eggesvik overtar dermed stafettpinnen og skal fullføre arbeidet med nytt samferdselskart for fylket.

I en pressemelding fra fylkeskommunen sier Eggesvik at jobben med samferdsel i Nordland er stor og viktig.

- Å jobbe med samferdsel i et fylke som Nordland er ikke bare en stor oppgave, men svært viktig for utviklingen av nærings og samfunnsliv. Ikke bare for folk i Nordland, men faktisk for hele landet. Næringslivet i Nordland er storeksportør og bidrar på denne måten til å skaffe landet viktige inntekter, sier han.

Eggesvik har de siste ti årene vært leder av Gildeskål Sp, og han har lang erfaring som politiker i både kommunestyre og formannskap. Han har vært leder i Nordland Sp siden 2016.

Gruppeleder i Sp på fylkestinget, Siv Mossleth, sier i en kommentar at de gleder seg til samarbeidet med den nye samferdselsråden.

- Fylkestingsgruppa i Nordland Senterparti vil takke Willfred Nordlund for innsatsen som fylkesråd for samferdsel. Samferdsel er svært viktig for folk og næringer i Nordland og vi i Senterpartiet er tydelig på at vi ønsker begge hendene på rattet i samferdselssaker. Derfor ønsker fylkestingsgruppa at Senterpartiet fortsatt skal fylle rollen som samferdselsråd i Nordland. Vi gleder oss til samarbeidet med den nye samferdselsråden, Svein Eggesvik, sier hun.

Kommentarer til denne saken