Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde mens du sov

Artikkelen er over 3 år gammel

Festbråk over en lav sko.

Operasjonsleder hos politiet i Nordland, Tom-Ove Hammer, melder om ei travel og hektisk natt for politiet, med mye fyll og bråk.

- Det har vært hektisk i hele distriktet, festbråk over en lav sko. Mye folk har vært ute, og politiet har utført flere ordensoppdrag, sier leder ved Operasjonssentralen i Nordland politidistrikt, Tom-Ove Hammer.

I sentrum av Mo i Rana forsøkte tre personer ved ett-tida lørdag natt å trenge seg inn på et lukket julebord. De ble først høflig avvist, men ville ikke gi seg og nektet å gå, så politiet ble tilkalt. Personene ble så bortvist av politiet, forteller operasjonsleder Tom-Ove Hammer.

Omtrent samtidig ble politiet oppmerksom på en fest nær sentrumsområdet av Mo i Rana, der det var mye bråk, uro og krangling.
- Her hadde ei kvinne i beruselsen falt ned ei trapp. Hun ble tatt hånd om av ambulanse og kjørt til sykehuset, opplyser operasjonsleder Hammer.

I Mosjøen har det heller ikke gått helt stille for seg. Like før klokka lørdag natt melder politiet i Nordland på Twitter at en mann hadde slått til og så tatt kvelertak på en vakt på et utested. Mannen ble pågrepet og satt i arresten.

I Bodø ble et par bowlingsko forvekslet med en pistol. Klokka 23.12 melder politiet på Twitter at en melder hadde observert en mann som angivelig skulle ha stukket en pistol ned i buksa. Politiet bevæpnet seg og fikk raskt kontroll på mannen - bare for å oppdage at det som var stukket ned i buksa, var et par bowling sko.

Rund midnatt fikk politiet i Nordland melding om at to personer befant seg på taket på Scandic Bodø. Da politiet ankom, gikk brannalarmen i tredje etasje.
På taket befant det seg to 16-åringer, og deres foreldre ble informert.
Brannalarmen hadde imidlertid ikke 16-åringene noe med. Den ble utløst av soldater som hadde fest, som var blitt litt amper. Dette blir fulgt opp av Militærpolitiet, melder Nordland politidistrikt på Twitter.