Nordland politidistrikt etter denne kommentaren: - Er dette greit?

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er Nordland politidistrikt som har delt innlegget på sin Facebook-side. Her viser de til en hendelse i Bodø tidligere denne uka, og spør: Er dette greit?

I innlegget til politiet heter det følgende:

En godt voksen mann fra Bodø fikk denne uka politiet på døra, etter å ha skrevet hatefulle ytringer på nett. Ordlyden var omtrent som bildet viser og det var en kommentar knyttet til en artikkel om en Imam i norsk arbeidsliv.

Mannen har erkjent forholdet og forklarte til politiet at han ikke mente noe med det. Mannens våpen ble beslaglagt og han kan vente seg en reaksjon etter endt etterforskning og påtalemessig vurdering.

Politiet oppfordrer folk til å tenkte seg om i forhold til hva man publiserer på nett, og være bevisst i forhold til at hatefulle ytringer og oppfordringer til straffbare handlinger er ulovlig. Husk, du er ikke anonym på internett!

Knut Waldemar Solli, fungerende leder ved krimseksjonen ved Bodø politistasjon, sier til Avisa Nordland at politiet har online-patruljer som til en hver tid følger med hva som skjer i nærmiljøet.

- Man legger alltid igjen spor på internett, selv om man føler seg anonym bak tastaturet. Vi har patruljer både lokalt her i Bodø, og sentralt. I dette tilfellet fikk vi dog en anmeldelse fra arbeidsgiveren til den aktuelle imamen, sier Solli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken