Politiet med sterk oppfordring til publikum om å holde avstand på veiene: - Et under at det går bra

Bustneslia.

Bustneslia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Like før klokken 1700 melder Nordland politidistrikt at bergingen av den siste traileren i Bustneslia vil starte så snart en ambulanse på akutt tur har passert. Når denne har kommet forbi vil bergingen starte og veien blir stengt i flere timer før den igjen åpnes. Statens vegvesen melder at dette trolig vil starte rundt klokken 1900.

Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt at det er en svært vanskelig dag på jobb for politiet.

- Det er ikke noe artig å være på jobb på slike dager der det er såpass mange trafikale hendelser over hele distriktet, sier Nilsson, og gir uttrykk for at han og kollegene er bekymret over kjøringen både til publikum og til en del av sjåførene i tungtrafikken som ferdes på veiene i Nordland.

- En skulle ikke tro at det gikk an å bli overrasket over at det er desember. Når vi ser på en del av de bildene som kommer inn av hendelser og ulykker fra distriktet...det er et under at det går bra. Det er ren og skjær flaks, sier en preget operasjonsleder.

Nilsson har en sterk oppfordring til publikum som ferdes på veiene når føret er slik det er i dag.

- Hold avstand til trailere foran deg. Ikke kjør for steinhardt. Plutselig får du noe stort og tungt i mot deg.

Oppfordringen til Nilsson kommer etter en dag som har vært preget av mange trafikale hendelser i hele Nordland. I Bustneslia i Rana har to trailere hatt store problemer.

Artikkeltags