Legger ned Forbrukerrådets avdeling i Nordland: - Vi er skuffet

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil kutte i retten til barnetrygd for foreldre som tar barna ut av skolen i lengre perioder.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil kutte i retten til barnetrygd for foreldre som tar barna ut av skolen i lengre perioder. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

[Avisa Nordland]Forbrukerminister Solveig Horne (FrP) ber Forbrukerrådet samle 10 regionkontorer i tre større kontorer i Tromsø, Stavanger og Skien for å styrke kvaliteten i tilbudet til forbrukerne.

Formålet med endringene er å styrke veilednings- og meklingstilbudet for forbrukerne. Ved å etablere større fagmiljøer og en mer effektiv organisasjon, kan ressursene utnyttes bedre slik at kvaliteten på tjenestene til forbruker styrkes.

Det heter det i en pressemelding fra departementet.

- Individuell veiledning til forbrukere og mekling mellom forbruker og næringsdrivende er nøkkelaktivitetene ved regionkontorene. I dag skjer dette i hovedsak på telefon og e-post. Det gjør at man ikke lenger er avhengig av kontorer i hele landet for å dekke forbrukernes behov, sier Horne.

Bodø-kontoret forsvinner

Avdelingen i Bodø blir blant dem som forsvinner.

- Det har vært en prosess der vi har sett at et mulig utfall har vært en endring av regionsstrukturen. Og i og med at avdelingen i Tromsø er blitt styrket, har vi sett at dette kunne bli utfallet, sier regiondirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet i Nordland, til an.no.

De fem ansatte ved kontoret hadde ikke fått noen melding om nedleggelse før onsdag morgen.

- Veldig overrasket er vi ikke. Men vi er skuffet, sier Øines.

- Hvordan har du og de andre ansatte det nå?

- Vi har jo for så vidt vært forberedt på at dette kunne skje. Men når meldingen kommer, blir det et lite slag i magen. Men det er flinke og positive folk som jobber her, så når de får summet seg litt, vil de vel begynne å se seg om etter noe annet, sier Øines.

Mister lokal kunnskap

 

Han regner med at de ansatte vil kunne få tilbud om å fortsette i Forbrukerrådet dersom de flytter.

- Men all erfaring fra slike prosesser viser at det er svært få som flytter på seg, legger han til.

- Hvordan vil forbrukerne i Nordland merke at regionkontoret forsvinner?

- Forbrukerrådet vil fortsatt levere gode tjenester til forbrukerne. Men det vi mister er kjennskapen til næringslivet lokalt og andre lokale forhold. Den nærheten har vi ofte sett på som en fordel i forbindelse med klagesaker, sier regiondirektør Torgeir Øines.

- Mer effektivt

statsråd Solveig Horne mener miljøene Forbrukerrådet har i Tromsø, Stavanger og Skien er et godt utgangspunkt for å etablere større og mer robuste fagmiljøer.

- Gode fagmiljøer er viktig for å dekke forbrukernes behov. Færre og større kontorer vil gi oss et mer effektivt veilednings- og meklingstilbud til forbrukerne, sier statsråden.

Forbrukerrådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for omorganiseringen.

Senest 1. mai neste år

Omstillingen skal være gjennomført senest 1. mai 2017. Og styrelederen i Forbrukerrådet er fornøyd med det som skjer.

- Vi er glade for at regjeringen satser på Forbrukerrådet, og å styrke grunnlaget for økt forbrukerinnflytelse. Det vises blant annet i statsbudsjettene for 2015 og 2016, der vi har fått flere nye oppdrag, sier styreleder i Forbrukerrådet, Anne Kathrine Slungård i en pressemelding om omorganiseringen.

Regionapparatet har totalt 75 årsverk, og er i dag lokalisert i Tromsø, Bodø, Trondheim, Stavanger, Bergen, Gjøvik, Skien Kristiansand, Sarpsborg og Oslo.

- Vi skal videreutvikle og bygge organisasjonen for framtiden. Samtidig som vi skal etablere gode løsninger for våre ansatte, skal Forbrukerrådet fortsatt være tydelig til stede for forbrukerne, avslutter styrelederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken