Lensmann fra Nordland tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en ansatt i Nordland politidistrikt. Det melder politidistriktet i en pressemelding.

Ifølge meldingen skal tjenestemannen være tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, samt for å ha gitt uriktig erklæring i et politidokument.

Forholdene mannen står tiltalt for skal ha funnet sted ved to anledninger, i november 2017 og i januar 2018.

Av tiltalen fremgår det at polititjenestemannen skal ha bistått fornærmede med å skrive merknader i en førerkortsak. Deretter skal de ha hatt seksuell omgang med hverandre.

Han skal også ha bekreftet i et dokument at fornærmede ved tre anledninger hadde avgitt negativ urinprøve, til tross for at han ikke visste om prøveresultatene. Dokumentet ble brukt til å dokumentere fornærmedes rusfrihet i en førerkortsak.

- Nordland politidistrikt har opprettet personalsak og tjenestemannen har vært suspendert fra sin stilling mens saken har vært under etterforskning, sier politimester Tone Vangen i en pressemelding.

– Han erkjenner ikke straffskyld og han bestrider at det var en utnyttelse av overmaktsforhold. Han har ingen kommentar utover dette, sier mannens forsvarer til VG.

Artikkeltags