Passasjertog klarte å stanse i tide før de kom frem til rasstedet

Det har gått et sørperas mellom Mosjøen og Drevvatn. Slik så det ut i området lørdag kveld. 40 meter med jernbane henger i løse lufta.

Det har gått et sørperas mellom Mosjøen og Drevvatn. Slik så det ut i området lørdag kveld. 40 meter med jernbane henger i løse lufta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

OPPDATERT: Bane Nor melder litt før klokken 1300 at arbeidet med å rydde opp etter lørdagens sørperas er omfattende. Rasstedet må nå først sikres, ryddes opp og renskes opp. Det er dårlig vei til området noe som vil gjøre arbeidet vanskelig. Det arbeides nå med planer for å frakte inn masser og materialer for å gjenoppbygge sporet.

Etter det Bane Nor kan anslå i dag må man vente flere dager før banen kan åpnes. Foreløpig prognose for åpning er satt til fredag 27. april 12:00

TIDLIGERE: Nordlandsbanen er stengt mellom Mosjøen og Drevvatn etter et sørperas.

Raset har gått tre mil nord for Mosjøen, og har vasket med seg bakken under togsporet.

Raset gikk lørdag ettermiddag.

– En lokfører på et persontog fra NSB klarte å stanse i tide og fikk varslet fra klokka 16.45, sier administrasjonsvakt Stein-Hugo Steffensen i Bane NOR til NRK Nordland søndag formiddag.

Mannskap fra Bane Nor var lørdag kveld på stedet og et bilde fra rasområdet ble lagt ut på Twitter.

– Et sørperas har ført med seg trær og greiner og tettet en større betongstikkrenne. Underbygningen er vasket ut. Vi mobiliserer for å bygge opp, sto det i meldingen som ble lagt ut i 20.50-tiden lørdag.

Det er ventet mer informasjon fra Bane Nor søndag, mellom klokka 12 og 13.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken