Nordlandsbanen stengt av ras

Slik ser det ut der sørperaset har vasket bort underbygningen.

Slik ser det ut der sørperaset har vasket bort underbygningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

OPPDATERT KL 1007: Nordlandsbanen er fortsatt stengt mellom Mosjøen og Drevvatn. Bane NOR melder at det har pågått arbeider på rasstedet i natt og morgentimene søndag. De vil komme tilbake med mer informasjon om to-tre timer.

OPPDATERT KL 2024: Bane Nord melder at det er et sørperas som har ført med seg trær og greiner. Dette har tettet en større betongstikkrenne, og som en følge har underbygningen blitt vasket bort over en 40 meter lang del av banen. Enkelte steder er det vasket bort opptil 10 meter i høyde.

Bane Nor jobber nå på stedet for å finne en løsning.

- Vi jobber med å få satt opp busser på strekningen, sier pressevakt i NSB, Gina Shcolz til Helgelendingen. Hun ber togreisende sjekke nsb.no for nærmere informasjon om sin avgang.

Passasjerer som var på togreise da raset gikk er fraktet videre med buss.

- Nattogene vil gå uten sovevogn. Det vil bli satt opp buss fra Namsskogan til Mo i Rana. Så blir det tog videre fra Mo til Bodø, og det samme for passasjerer som reiser sørover. Vi jobber for å få på plass ordninger for søndagens passasjerer. Det skal være snakk om et ganske stort ras, så dette kan ta litt tid, sier Scholz til avisen.

TIDLIGERE: Det er Bane Nor som melder at Nordlandsbanen er stengt for all trafikk mellom Mosjøen og Drevvatn etter at et ras gikk på strekningen rundt tre mil nord for Mosjøen.

Bane Nor melder videre at mye vann grunnet snøsmelting har fått massene under jernbanesporet til å skli ut. Foreløpig vet man ikke mer om omfanget av skadene før Bane Nors mannskaper har kommet frem til stedet.

Artikkeltags