E6 og Nordlandsbanen var stengt etter kollisjon med jernbanebru som flyttet den 17 tonn tunge brua 10 cm

Jernbanebrua i Tverrånes ble atter en gang påkjørt av en gravemaskin.

Jernbanebrua i Tverrånes ble atter en gang påkjørt av en gravemaskin. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Siste: Både tog og biler kan nå kjøre som normalt.

19.38: Det er nå åpent for biltrafikk under jernbanebrua. Togtrafikken starter trolig igjen senere onsdag kveld.

Like før 17.30 opplyser Bane Nor at Nordlandsbanen trolig åpner i 21-tiden onsdag. Arbeidene med brua går for fullt og like før Rana Blad pratet med Bane Nor hadde de fått «smettet brua på plass». Det gjenstår noe arbeid på skinnene, men de har god tro på at jernbanen åpner i kveld.

Et større kjøretøy kjørte onsdag formiddag i jernbanebrua ved Tverrånes i Mo i Rana.

Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt at politiet mottok melding om hendelsen klokken 1115.

- Det vi vet er at et større kjøretøy har kjørt i brua, og flyttet den 17 tonn tunge brua 10 cm. Vi har per nå ikke fått kontakt med sjåføren, forteller Hammer.

- Så vedkommende har stukket av fra stedet?

- Det kan vi jo ikke si på det nåværende øyeblikket, men når man kolliderer med en jernbanebru på 17 tonn med en slik kraft at denne flyttes 10 cm, så bør man vel kanskje merke noe. Det kan man vel si, uttaler Hammer, som forteller at politiet skal etterforske hendelsen.

Sjåføren er funnet og blir avhørt onsdag kveld, ifølge RanaNo.

Som en følge av hendelsen er Nordlandsbanen stengt mellom Mo i Rana og Dunderland.

Veitrafikksentralen vet ennå ikke når E6 åpner.

Som en annen følge av hendelsen er også E6 stengt, her er det skiltet omkjøring forbi stedet.  Det meldes om store køer på stedet. Rana Blads journalist Inger Gretasdatter sendte dette bildet like før klokken 1530 av køen opp Vikaåsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto:

Foto:

Foto:

Det er ikke første gang det skjer en kollisjon med samme bro. For knappe to måneder siden, 24. august, ble brua påkjørt av en gravemaskin. Den gangen måtte det utføres omfattende arbeid for å rette opp i situasjonen, og E6 og Nordlandsbanen ble stengt.

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags