Norges mest originale hotell

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

NESNA: En stor diamant, plasserte ute i havet ved Nesna Feriesenter og Motell. Går alt etter planen, kan de første gjestene innlosjeres i Norges mest originale hotell i 2007.

DEL

En sprø idé er i ferd med å se dagens lys som en del av prosjektet Kunstneriske Forstyrrelser - Kunst i Nordland.

Det er den anerkjente tyske kunstneren Carsten Höller som vil utvikle et helt nytt og originalt kunstverk i Nesna. Ifølge Nina Rødahl Friis, innehaver av Nesna Feriesenter og Motell, har han fortapt seg i stedet og idéen om å gi hotellgjester en helt spesiell opplevelse ved å bo i en hav-diamanten:

Hotel Room er både en skulptur og et hotell. Kunstverket som kan gi plass til åtte personer, vil gi publikum muligheten til å oppleve kunst og natur på nært hold.

Speiler landskapet

Skulpturen skal tilby alle fasiliteter, som et hvilket som helst hotell. Forskjellen er at rommets vegger, gulv og tak er gjennomsiktige. Skulpturen skal bygges av semitransparent glass, som gjør det mulig å se ut, men ikke inn. Den skal plasseres ute i sjøen og vil på avstand se ut som en stor diamant som kontinuerlig speiler landskapet rundt Nesna.

Hotel Room skal driftes av Nina Rødahl Friis og Bjørn Arne Friis, og de to sier at de har tro på at prosjektet vil skape stor interesse.

– Vi er tent på dette prosjektet som vil gi overnattingsgjester en helt unik opplevelse. Et slikt hotell er ikke blitt realisert før. Midt ute i havet kan man overnatte, sommer som vinter, og nå spiller vi ballen over til Innovasjon Norge for å få økonomien på plass. Vi ser for oss at Hotel Room vil koste noen millioner kroner, og vi trenger alle med oss for at dette kan stå ferdig i 2007, sier ekteparet på campingplassen.

Et trekkplaster

Prosjektet er fortsatt i utviklingsfasen, men familien Friis er fast bestemt på at dette skal de klare å stable på beina.

– Hotel Room er en eksklusiv kombinasjon av kunst, kultur og reiseliv. Dobbeltrommet kan omgjøres til møterom, og utfordringen ligger i det å takle temperatursvingningene. Vi ser for oss at diamanten vil bli et trekkplaster som vil øke interessen for Nesna og hele Helgeland. Ja, vi ser for oss at Hurtigruten vil legge om innseilingen til Nesna, slik at turistene kan se diamanten fra brua.

– Kunstneren hadde tilbud om å plassere hotellet i USA og på Island, men han valgte oss. Han har vært her, og er blitt helt fortapt i stedet og omgivelsene, sier vertene ved havet.

– Dere går med planer om etablering av et stort hotell på området. Er det dette som blir stedets hotell i framtida?

– Vi håper ikke det. Hotellplanen vår står ved lag, men dette vil bli lagt merke til og vil ha stor betydning for hele regionen, sier Nina og Bjørn Rødahl Friis.

På Lovund skal et lundenebb plassers i regi av Kunst i Nordland.

Artikkeltags