Gå til sidens hovedinnhold

Journalist i NRK Nordland ble suspendert

Artikkelen er over 4 år gammel

[AVISA NORDLAND] NRK Nordland-journalisten Ole-Christian Olsen deltok i reklamefilmen for osten TINEs ost Østavind, skriver Medier24

Dette er i strid med både Vær varsom-plakaten og NRKs egne regler, sier distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland.

Etter hva Medier24 erfarer er Olsen suspendert for å ha deltatt i reklamefilmen.

– Jeg kan bekrefte at en redaksjonell medarbeider i NRK Nordland har bidratt i en reklamefilm. Det skal ikke journalister. Både NRKs etiske regelverk og Vær varsom-plakaten er tydelig på dette, sier Jacobsen i NRK Nordlandtil Medier24 og fortsetter:

– Vedkommende har ikke jobbet redaksjonelt fra det tidspunktet jeg fant ut av det. Utover det har jeg ingen kommentar da dette er en personalsak.

Dette sier Vær varsom-plakaten om journalisters mulighet til å delta i slike ting:

Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.

NRKs egne etiske regelverk, som går utover Vær varsom-plakaten, forbyr også slik atferd:

2.2.C NRKs redaksjonelle medarbeidere kan ikke drive medietrening, medvirke i reklame eller salgsfremmende aktiviteter for andre. NRKs redaksjonelle etikkhåndbok.'

Ole-Chrisitan Olsen ønsket ikke å kommentere saken selv, ifølge Medier24.

Kommentarer til denne saken