Gå til sidens hovedinnhold

Siste del av E6 til Bolna kommer tidligst i 2024

Artikkelen er over 4 år gammel

E6 Helgeland, Hålogalandsvegen og E6 gjennom Sørfold får mange milliarder hver i Nasjonal transportplan (NTP) for perioden fra 2018 til 2029. I tillegg legger regjeringen opp til mange nye prosjekter i siste halvdel av perioden.

Dette skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

- Det vil fortsatt være høyt aktivitetsnivå på vegene i Nord-Norge, både når det gjelder den daglige drift og på investeringssida, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Utbyggingen av E6 på Helgeland startet i 2015, og i tillegg til arbeidene som er i gang mellom Korgen og Krokstrand, skal strekningen fra grensa mot Nord-Trøndelag oppgraderes. Strekningen Kapskarmo-Brattåsen-Lien er inne i perioden 2018-2023, mens Krokstrand-Bolna er inne i siste periode. Totalkostnaden for utbygging av E6 Helgeland er 6,2 milliarder, inkludert arbeidet som er gjort til nå.

Om E6 gjennom Sørfold kan du lese mer her.

I siste halvdel av NTP-perioden har regjeringen lagt opp til å sette i gang mange nye prosjekter, blant annet en satsing på 2 milliarder kroner på E10 gjennom Lofoten.

Andre prosjekt i perioden 2024-2029 er E6 Kråkmofjellet og E6 Ulvsvågskaret i Hamarøy, samt at E6 gjennom Ballangen legges utenom tettstedet.

Les også

Regjeringen åpner for oppstart med stor flyplass i Rana allerede neste år

Les også

E6 gjennom Sørfold får helt ny standard og byggestarten er klar

 

Kommentarer til denne saken