Nytt OBS-varsel, det blir vanskelige kjøreforhold: – Minusgradene blir blåst bort

(Skjermdump: Yr.no)

(Skjermdump: Yr.no)

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er sendt ut et nytt obsvarsel for Nordland og Troms. Det er fra tirsdag ettermiddag og fram til onsdag morgen at det ventet stedvis vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, nedbør som snø og etter hvert regn og temperaturstigning til varmegrader.

Blåser bort

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe sier til Rana Blad at det ikke er Helgeland som får det verst i disse to fylkene, men at det også vil bli vanskelige kjøreforhold her.

– Det er nok Salten og Ofoten som får mest nedbør, men temperaturen vil også stige på Helgeland. Den er på vei opp nå, men det tar ennå litt tid før minusgradene blir blåst bort, sier Alsvik Walløe til Rana Blad ved 10.15-tiden tirsdag morgen.

Han sier at grunnen til obsvarselet som er at det blir vanskelige kjøreforhold.

– Nå klokken ti var det fire minusgrader på Røssvoll flyplass. Når nedbøren kommer vil den starte som snø og gå over til regn på ettermiddagen og kvelden. Det er særlig i overgangen til regn det blir vanskelige kjøreforhold, sier Alsvik Walløe.

Han sier at snøgrensen også vil komme ganske høyt, og det kan også gi utfordringer på fjellovergangene.

Mye snø på Saltfjellet

På yr.no meldes det ved Polarsirkelsenteret på Saltfjellet at det blir mye snø utover hele dagen i dag og opptil stiv kuling 16, men at temperaturen ikke kommer på plussiden slik at det ikke ser ut til å bli regn. Ved Umbukta ser det imidlertid ut som det i alle fall blir yr i ettermiddag og kveld og liten kuling 12.

På Sjonfjellet kan man vente stiv kuling 15 og mye regn fra 13-tiden i dag til i kveld. Her blir det tre varmegrader.

Etter denne mildværsperioden kommer temperaturen til å gå ned.

– Etter litt nedbør onsdag og torsdag bet blir adskillig kaldere til helga, ned mot ti minusgrader. Og det ser ut til at de minusgradene kan etablere seg, sier Alsvik Walløe.

– Nå har det vært ustabil vær rundt null grader lenge, kan det være starten på en lengre periode med stabilt vær?

– Det kommer muligens en ny mildværsperiode med sørvest i neste uke, men det er litt tidlig å si ennå, avslutter statsmeteorologen.

Artikkeltags