Permisjon for teknisk sjef

Bjørn Bech-Hanssen har fått innvilget permisjon fra stillingen som teknisk sjef i Rana kommune. Foto: Arne Forbord

Bjørn Bech-Hanssen har fått innvilget permisjon fra stillingen som teknisk sjef i Rana kommune. Foto: Arne Forbord Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Teknisk sjef i Rana Bjørn Bech-Hanssen er invilget permisjon.

DEL

Fredag ble det klart at politiet har siktet rådmann Sigmund Johnsen og næringslivsmannen Cafer Karan for grov korrupsjon i forbindelse med et ferieopphold i Tyrkia i fjor, der rådmannen bodde gratis i Karans leilighet. Rådmannen har også kjøpt ei leilighet av Karan i Rana, for rundt 300.000 kroner under takst.

Samtidig ble det også tatt ut siktelse for simpel korrupsjon mot teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen, som var med på den aktuelle ferieturen.

Rådmann Johnsen søkte fredag om permisjon fra sin stilling, noe som ble innvilget av formannskapet seint fredag ettermiddag.

Rådmannen ble innvilget permisjon med lønn fram til 8.mars, eller annen tid dersom det skulle dukke opp nye momenter i saken.

Teknisk sjef Bech-Hanssen har brukt helga på å vurdere om han skulle søke permisjon.

- Jeg har nå valgt å søke permisjon, opplyser Bech-Hanssen til Rana Blad, mandag ettermiddag.

- Det gjør jeg fordi det ikke skal bli stilt habilitetspørsmål i forhold til det videre arbeidet med og behandlingen av Kunnskapssentersaken, sier han.

Permisjonssøknaden til teknisk sjef er behandlet administrativt i kommunen mandag.

- Det stemmer, i dag har jeg innvilget søknaden. Teknisk sjef er permittert fram til 8.mars også han, men med mulighet for inntredelse tidligere, dersom det skulle komme nye positive momenter i saken, sier konstituert rådmann Siv Westvik.

Artikkeltags