Vindpark og batterifabrikk har blitt et hett tema foran valget - nå skal både kritikere og støttespillere få svar på sine spørsmål

Torstein Dale Sjøtveit fra Freyr AS på Campus Helgeland under Innovasjonstalen 2019 i juni. I neste uke kommer han tilbake til Mo i Rana, og skal blant annet orientere om planene under et åpent møte arrangert av Rana Høyre.

Torstein Dale Sjøtveit fra Freyr AS på Campus Helgeland under Innovasjonstalen 2019 i juni. I neste uke kommer han tilbake til Mo i Rana, og skal blant annet orientere om planene under et åpent møte arrangert av Rana Høyre. Foto:

DEL

Førstkommende mandag arrangerer nemlig Rana Høyre et åpent møte i kommunestyresalen, der nettopp vindpark og batterifabrikk står på agendaen. Det er satt av to timer. Rana Høyres leder og ordførerkandidat Anita Sollie skal være møteleder, men hovedpersonen blir Torstein Dale Sjøtveit. Sjøtveit er styreleder i Freyr, selskapet som har lansert planer om å bygge en batterifabrikk i Rana - og som i den forbindelse også ønsker å bygge ut en vindpark på Sjonfjellet.

Vindmøller på Sjonfjellet engasjerer. Kommunestyret i Rana sa nei i 2013, men saken har fått ny aktualitet etter Freyr-planene.

– Torstein Dale Sjøtveit vil holde en orientering om begge disse prosjektene, og også svare på spørsmål fra salen. Vi i Høyre har vært tydelige på hva vi mener i saken, men vi ser at det er mange som har spørsmål. Det skjønner vi godt, og derfor ønsker vi å ha et åpent møte der både kritikere og de som støtter prosjektet får muligheten til å høre mer om planene, sier Anita Sollie, som forventer godt oppmøte.

– Dette er kjempespennende prosjekter som får stor betydning for Rana. Jeg tror det vi vil være av stor interesse for mange å høre om dem, og regner med at det kommer en god del folk.

Da Rana Blad nylig tok en runde blant partiene i Rana for å høre hvor de står i vindmølle-saken, var Høyre blant dem som sa klarest ja til vindpark på Sjonfjellet.

– Vi har skjønt det slik at kundene, som skal kjøpe batteriene, er svært opptatt av at produksjonen skjer med fornybar vindkraft. Det blir vårt konkurransefortrinn, sa Sollie.

Anita Sollie skal være møteleder og sørge for at alle får slippe til med sine spørsmål. Hun forventer godt oppmøte.

Anita Sollie skal være møteleder og sørge for at alle får slippe til med sine spørsmål. Hun forventer godt oppmøte. Foto:

I går inviterte for øvrig Rana Utviklingsselskap og Mo Industripark til debatt under Arendalsuka, hvor temaet var hvordan Norge kan bli en stor produsent av batterier. De som stillte til debatt var olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, fylkesråd før næring i Nordland og nestleder i KRF, Ingelin Noresjø, ordfører i Rana, Geir Waage, adm. dir. Arve Ulriksen i MIP, konserndirekteør i SINTEF Eli Aamodt og CEO i Freyr AS, Tom Jensen.

Artikkeltags