Populær familieaktivitet

Artikkelen er over 6 år gammel

Stennesdagen er blitt noe mange ranværinger bare må ha med seg. Se video!

DEL

Dette er en dag med mye spennende for liten og stor.

Stenneset friluftsmuseum er ei sentrumsnær perle. På Stennesdagen viser stedet seg fram som et smykkeskrin og med hjelp fra værgudene ble årets dag en stor opplevelse.

– Vi solgte rundt 1200 billetter til voksne gjester. Siden barna gikk gratis inn, har vi ikke den totale oversikten. Vi snakker nok om 2.800 besøkende. Det er vi kjempegodt fornøyd med, sier arrangementsleder Anne Mette Røssvoll.

Mange artige aktiviteter

Dette er dagen da man kan holde på med svært mye forskjellig, og det er interessante ting for både liten og stor.

Oppe i skogen viste Allskog fram både gammeldags og ny hogstteknikk. Mange ble imponert av hvordan den moderne maskinen håndterte en stor tømmerstokk. For å få tømmeret ned til museet brukte man kun en hestekraft. Dølahesten Balder tok glatt med seg to stokker ned bakkene.

Inne i et av de gamle husene fikk man prøve seg på «Krabylsk vev». Det var populært å lage seg armbånd. I tillegg kunne ungene få tove ull rundt ei såpe.

– Vi synes det er morsomt å tove, sier venninnene Jenny Jakobsen og Martine Myhre Hartviksen.

Ei av jentenes mødre antydet at de kunne lære seg å tove bikini til den andre moren.

Inne i en lavvo fikk man oppleve joik og et sørsamisk eventyr om da en samegutt møtte noen jenter fra det underjordiske.

Oppe i et hjørne av museumsområdet gikk fem hester rundt og rundt med barn på ryggen. Her var det konstant kø.

Blant de vokse fenget gammel godlyd fra gamle traktorer eller man koste seg i sola til korsang og gammeldans. Til tonene fra Mo Trekkspillklubb måtte Tonje Hjertås bare ta en vals med sønnen Emil Helmer (3) i armene.

– Hans bestefar spiller i orkesteret og det blir mye dansing hjemme når bestefar øver. Derfor måtte vi danse her også, sier hun.

Tid for dyrekos

Venninnene Signe Johansen, Vilja Marthinsen og Linnea Klingenberg hadde sansen for å få stryke og kose med en liten reinkalv. De innrømte kjapt at de hadde hatt lyst på et slikt kjæledyr hjemme.

– Jeg liker gamle dager. Det er koselig, sier Vilja Marthinsen.

Venninnene synes det å gå rundt mellom de ulike bingene med dyr er gøy. I tillegg falt gammeldags godteri i smak. Å være på Stennesdagen er noe de bare må ha med seg.

Artikkeltags