Populært ministerbesøk

Kandidater: Kjell Idar Juvik fra Hemnes, Hege Antonsen fra Træna, Finansminister Sigbjørn Johnsen, Bjørnar Skjæran fra Lurøy, Ronny Sommero fra Nesna og Geir Waage fra Rana. Foto: Ellen-Karin Kolle

Kandidater: Kjell Idar Juvik fra Hemnes, Hege Antonsen fra Træna, Finansminister Sigbjørn Johnsen, Bjørnar Skjæran fra Lurøy, Ronny Sommero fra Nesna og Geir Waage fra Rana. Foto: Ellen-Karin Kolle Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I strålende vær besøkte finansminister Sigbjørn Johnsen Kvina på lørdag.

DEL

VALG 2011 I tre kvarter fikk lokalbefolkningen, listekandidatene til Arbeiderpartiet og besøkende anledning til å treffe ministeren.

Denne muligheten var det mange som benyttet seg av.

Det er ikke hver dag det er fullt på Joker Kvina så tidlig på dagen, konstaterte en fornøyd Marianne Aasvik, som er leder i Lurøy Arbeiderparti. I tillegg til å få treffe finansministeren ble det utdelt roser og tilbudt litt valgflesk bestående av vafler og kaffe.

Ordførerkandidater

Med seg til Kvina hadde ministeren ordførerkandidatene fra Lurøy og nabokommunene samt politisk rådgiver, Randi Ness.

Å dra rundt for å møte folk er det jeg liker med valgkampen, sier Sigbjørn Johnsen.

Da kan jeg få et bedre inntrykk av hva som rører seg på grasrota. Han legger til at han har stor tro på at Arbeiderpartiet i Lurøy vil gjøre et godt valg.

Jeg er svært fornøyd med kandidatene til Arbeiderpartiet både i Lurøy og i nabokommunene. Han presiserer at sakene lokalpartiene jobber for, er meget gode.

Taxisatser

Taxisjåførene, Helge Hilstad og Leif Nilsen, fikk sjansen til å orientere finansministeren om problemene knyttet til å drive i distriktene.

De nye takstene gjør det nesten umulig å leve av å kjøre taxi her i området, sier Helge Hilstad. Han legger til at det kommer til å bli mye nedleggelser av taxitilbud i distriktene.

Dette er synspunkter jeg tar med meg, svarer finansministeren til dette.

Inspirerende

En fornøyd ordførerkandidat i Lurøy, Bjørnar Skjæran, uttaler at det er svært inspirerende med ministerbesøk.

Å ha kontakten med moderpartiet både på fylkesnivå er viktig for å sikre at partiet har felles mål på alle nivåer, presiserer Skjæran. De andre ordførerkandidatene uttaler at de er enige med Skjæran i dette.

Værgudene har bidratt til at finansministeren og hans følge har fått oppleve Helgeland fra sin beste side. Skjæran kan fortelle at Johnsen har fått med seg naturopplevelser på havet og overnatting på Buneset.

På turen har han sett både gamle og nye modeller av hurtigruta, legger han til.

I og med at det nettopp er bevilget store summer til Hurtigruten AS så passer dette bra.

Gå videre

På spørsmål knyttet til tragedien denne sommeren, uttaler Johnsen at det er viktig å jobbe videre med det de avdøde ungdommene sto for.

Jeg håper tragedien gjør at folk forstår at demokratiet er ikke er noe vi kan ta for gitt.

Forhåpentligvis får vi høy valgdeltakelse ved dette kommunevalget, sier Sigbjørn Johnsen.

Ingen løfter

Å få finansministeren til å gi noen løfter knyttet til statsbudsjettet for neste år er ikke mulig.

Jeg kan imidlertid love å holde orden på norsk økonomi ved å presentere et forsvarlig budsjett, sier han bestemt. Han legger til at kommunene har fått økte overføringer i de fem siste årene.

Utbedring av veiene i området er i boks og vil starte opp i 2013, avslutter han med, før turen går videre til Rana.

Artikkeltags