Prix med noe ekstra

Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Månedsskiftet november/desember åpner Coop Helgeland sin flunkende nye Prix-butikk på Selfors. Der blir det en del ekstra i forhold til dagens butikk.

DEL

Kenneth Bakksjø, driftsleder for dagligvaren hos Coop Helgeland, forsikrer publikum om at alt er i rute i forhold til den planlagte åpningen mandag 1. desember. Samtidig medgir han at det kanskje ikke ser slik ut for menigmann, når de kikker bort på anleggsområdet. Der er folkene fra entreprenøren Tre og Betong ennå i full sving.

10 millioner

Nysatsingen til Coop på Selfors koster samvirkelaget rundt 10 millioner kroner. Det inkluderer kjøpet av de gamle lokalene til Rimi-butikken og Selfors konditori samt oppussingen.

- For oss var dette helt nødvendig. Vi har det for trangt inne i dagens butikk. Behovet for mer plass var prekært. Nå blir det bare velstand, sier Bakksjø.

I den nye butikken vil butikklokalet utgjøre 940 kvadratmeter. Med lager blir det 1200 kvadratmeter. Dermed blir nybutikken over dobbelt så stor som den gamle. Der disponerte gammelbutikken bare 450 kvadratmeter.

- Jeg gleder meg til vi kan åpne den store og fine butikken for publikum, og jeg vet fra tilbakemeldinger fra nærmiljøet at folk er spente på hvordan det blir, fortsetter han.

Samtidig forteller han at dagens lokaler vil bli lagt ut for salg.

Ingen flere ansatte

Selv om arealet dobles, er det ikke snakk om noen dobling av staben. I følge driftslederen planlegger de å kjøre videre med den samme bemanningen som i den gamle butikken.

- Vi gjør den nye mer effektiv og lettdrevet. Det blir bedre plass mellom reolene. Alt vi har av tilbud i dagens butikk videreføres, sier han.

Videre forteller han at butikken også skifter navn. Etter nyåpningen vil den hete Coop Prix Extra. Tilføringen av ordet «Extra» innebærer at utvalget økes på enkelte områder. Det vil bli mer av ferdigpakka ferskvarer og noen flere tørrvarer. I tillegg vil det bli mer pallesalg av alt mulig rart. Det være seg leker og verktøy til småelektriske gjenstander.

- Vareutvalget vil variere fra årstid til årstid, men med den økte plassen får vi plass til dette. Vi gjør det for å møte konkurransen fra andre aktører, som i lengre tid har drevet med slik pallesalg av alt mulig mellom dagligvarereolene, forteller Bakksjø.

Forventer økning

Med den nye butikken forventer Coop Helgeland at de skal feste et enda sterkere grep rundt kundene på Selfors og oppover dalen langs E6.

- Det at vi er alene her på Selfors gjør det mulig for oss å satse. Vi tror vår investering er strategisk viktig, sier Bakksjø.

Han legger samtidig til at nysatsingen ikke indikerer at de kommer til å gi resten av de fire Prix-butikkene i Rana lokalisert til Gruben, Ytteren, Langmoheia og Åga den nye Extra-profilen.

- De fleste av dem er ikke store nok. For å kjøre et slik konspt er man avhengig av en viss gulvflate, avslutter driftslederen hos Coop.

Artikkeltags