Det er i maiutgaven av det anerkjente tyske arkitektmagasinet Detail at Rabothytta preger forsiden. Det er stilistisk tegning over fronten av hytte med fjelltoppene bak. Inne i magasinet er hytta profilert med et bilde med der nordlyset danser over hyttetaket.

Liker fagheder

Prosjektleder Alessandra Kosberg hos arkitektfirmaet Jarmund/Vigsnæs Arkitekter forteller at en slik omtale i et av verdens mest anerkjennende arkitektmagasiner er en fjær i hatten for deres arbeid og tankene bak Rabothytta.

I den aktuelle artikkelen er det lagt vekt på hvordan hytta er bygget og de klimatiske utfordringene. Det at den er laget på et sted uten noen form for vanlig infrastruktur.

LES OGSÅ: Dette er en turistmagnet som trekker folk langveisfra - nå kan du sikre deg gratis opphold

Glad for all omtale

Rabothyttas far og hyttefadder Svein Arne Brygfjeld i Hemnes turistforening synes det er svært stas at hytta blir profilert på denne måten i et viktig fagtidsskrift for arkitekter.

– Det viser at vi, som en bitte liten forening i ei lita bygd, makter å få satt opp et bygg, som vekker slik oppmerksomhet utad. Det å få slik omtale, bidrar til å gi inspirasjon til å stå på videre, sier Brygfjeld.

LES OGSÅ: Hemnes kommune blir nå virkelig satt på reiselivskartet i flere europeiske land